Wel of geen Vitrage aan het raam?

 

Veel mensen die al overgordijnen in huis hebben, kiezen ervoor om dit te combineren met vitrage. Vitrage heeft als voordeel dat het zorgt voor privacy, zonder dat je de natuurlijke lichtval in huis verliest.

Wat is vitrage precies?

Vitrage wordt door de mate van lichtdoorbaarheid en transparantie, ook wel glasgordijn genoemd. In de praktijk, wordt vitrage niet alleen gebruikt, maar in combinatie met overgordijnen, wat samen een mooi geheel maakt.

Met een combinatie van vitrage en overgordijnen, geniet je van de voordelen die beide gordijnen, apart te bieden hebben.
Overgordijnen nemen de verduistering, zonwering en isolatie voor hun rekening, terwijl de vitrage zorgt voor een stukje privacy en een prettige sfeer in huis.

De meeste mensen kiezen voor een neutraal type vitrage, maar vitrage is in vele verschillende texturen, stoffen, patronen en kleuren te verkrijgen.

Vitrage, wel of niet doen?

Gaan we wel of niet voor vitrage? Dit is een veel voorkomende vraag.
Sommige mensen denken bij vitrage nog aan een ouderwetse manier van raamdecoratie of zonwering.

Vitrage bestaat inderdaad al heel lang en kan dus gezien worden als ouderwets.
Echter kiezen de meeste mensen, vooral in het geval van overgordijnen, alsnog voor een mooie, moderne vitrage om het geheel af te maken. De modernere vitrages zijn namelijk naast dat ze decoratief zijn, ook functioneel.

Wanneer kiest men voor vitrage

De keuze valt vaak op vitrage, als het doel is om dit te combineren met een ander type gordijn, zoals de overgordijnen. 

Men kiest in dit geval voor een combinatie voor gordijnen woonkamer, omdat overgordijnen gelijk alles afsluiten en dat is niet altijd de bedoeling.
Andere mensen kunnen dan niet naar binnen kijken, maar jij kunt ook niet naar buiten kijken. Bovendien is er met gesloten overgordijnen, geen natuurlijk licht in huis, wat wel wenselijk is.

Vitrage is in bepaalde mate doorzichtig, waardoor natuurlijk (zon)licht gewoon naar binnen kan schijnen, zonder dat je hiervan hinder ondervindt. (Bijvoorbeeld felle zonnestralen op je TV)
Tegelijkertijd zorgt vitrage ervoor dat jij te allen tijde naar buiten kunt kijken, maar mensen overdag geen zicht hebben op wat er in jouw huis gebeurt.

In de avond kun je, indien er binnen licht aan is, wel naar binnen kijken. (Van buitenaf zul je dan enkel schaduwen zien). Dit is de reden dat men er vaak voor kiest om  deze raamdecoratie overdag de vitrage zijn werk te laten doen, en dit in de avonden en nachten te combineren met overgordijnen. Bijvoorbeeld voor de privacy, maar ook isolatie wordt vaak genoemd als reden.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Lissabon een stad met veel cultuur

Wat is jouw idee van een perfecte vakantie? Lissabon is de perfecte bestemming voor een vakantie. Er is veel te zien en te doen...

Goedkope kerstpakketten voor jouw bedrijf

Kerstmis is voor veel verschillende mensen een belangrijke feestdag. Gedurende deze dag gaan mensen graag lekker eten en genieten van het besteden van tijd...

Een Particuliere of zakelijke lening?

Het aangaan van een lening kan een ondernemer helpen om een bedrijf te starten of om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Als ondernemer heb...