Wat is een goede mistmachine tegen inbraak?

Er zijn ontzettend veel soorten mistbeveiliging, de keuze is erg groot als het gaat om mistmachines. Maar welk mistalarm werkt eigenlijk het beste tegen inbrekers? Een goed werkende mistmachine is de tool om inbraken te voorkomen en de schade te beperken. Zo kan een dikke witte mist wolk een leeg bedrijfspand veranderen van een schatkamer tot een boobytrap, inbrekers slaan in paniek op de vlucht zonder de kans te hebben om spullen mee te nemen. Het bedrijfspand blijft nagenoeg schadevrij, bijna alsof er nooit iets gebeurd is. 

Ieder soort bedrijf en bedrijfspand is uniek, dit vraagt om op maat gemaakte beveiliging. De juiste mistgeneratoren vinden voor jouw bedrijf is dus van groot belang, zo komt het verschil tussen een werkend beveiligingssysteem een het beste beveiligingssysteem naar boven. Om te zorgen dat de meest effectieve soort van beveiliging wordt behaald is het belangrijk dat een mistmachine aansluit bij specifieke behoeftes. 

Wanneer is een mistmachine effectief?

Om ervoor te zorgen dat het lastig wordt voor een inbreker om de inbraak te laten slagen zijn er een aantal aspecten die goed moeten werken:

  • de volledige ruimte moet het liefst binnen 10 seconden volledig gevuld zijn met een dikke witte mist.

  • Het zicht moet minder dan 30 centimeter ver zijn wanneer de mist volledig verspreid is.

  • De dikke mistlaag moet minstens 20 minuten blijven hangen.

Als de mistgenerator zich voldoet aan deze algemene richtlijnen, dan is de mistmachine krachtig genoeg om je pand tegen inbraak te beveiligen. 

Omdat er maar liefst 80% van alle inbraken gelegenheidsinbraken zijn, verwachten inbrekers geen dikke mistlaag en zullen ze al snel geschrokken of overrompeld op de vlucht slaan. Het komt zelfs soms voor dat inbrekers dusdanig gedesoriënteerd zijn door de dikke mist wolk dat ze de weg naar de uitgang niet meer kunnen vinden. Zodra hulptroepen aangekomen zijn op locatie kunnen zij de dief of dieven in de boeien slaan. Hoe je het ook wend of keert, je inboedel blijft in ieder geval veilig. 

Het type mistvloeistof voor mistgeneratoren

Elke type mistgenerator maakt vaak gebruik van een andere soort mistvloeistof. Dit is vaak waar het op aankomt om te kunnen beslissen of de mistbeveiliging effectief is of niet. Zo zijn er ook veel mistmachines die een vettige substantie achterlaten, dit kan de goederen binnen het pand aantasten en dat is niet de bedoeling. 

Voor het bepalen van de juiste mistvloeistof kijk naar welke samenstelling geschikt is voor jouw situatie. Voornamelijk als het gaat om de grootte van de toegewezen ruimtes.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Lissabon een stad met veel cultuur

Wat is jouw idee van een perfecte vakantie? Lissabon is de perfecte bestemming voor een vakantie. Er is veel te zien en te doen...

Goedkope kerstpakketten voor jouw bedrijf

Kerstmis is voor veel verschillende mensen een belangrijke feestdag. Gedurende deze dag gaan mensen graag lekker eten en genieten van het besteden van tijd...

Een Particuliere of zakelijke lening?

Het aangaan van een lening kan een ondernemer helpen om een bedrijf te starten of om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Als ondernemer heb...