Waarom werken met een autovolgsysteem?

Heeft u een bedrijf dat gespecialiseerd is in transport? Of is het transporteren van goederen een belangrijk proces binnen het bedrijf? Dan weet u vast hoe lastig het kan zijn om deze logistieke processen te managen. Als u een groot wagenpark heeft en dus meerdere auto’s die dagelijks de weg op gaan dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een autovolgsysteem. Met een auto volgsysteem werkt u vele malen efficiënter en u heeft altijd zicht op wat er gebeurt. In dit artikel zullen we de voordelen van een dergelijk systeem bespreken. 

Een autovolgsysteem  bespaart tijd, brandstof en dus geld

Door te werken met een autovolgsysteem bespaart u enorm veel tijd. Daarnaast verbruikt een auto minder brandstof wat niet alleen geld bespaart maar tegelijkertijd vriendelijker is voor het milieu. Een autovolgsysteem werkt middels een GPS tracker waardoor u op ieder moment van de dag weet waar het personeel zich bevindt. Wanneer u op het laatste moment nog een spoedklus binnenkrijgt, dan kunt u direct zien welk personeelslid het dichtst bij is en de klus daarmee kan uitvoeren. Op deze manier bespaart u dus tijd en brandstofkosten. 

Een GPS tracker is zo geplaatst 

Een GPS tracker is een klein kastje die binnen een half uur geplaatst kan worden onder het dashboard van de auto. Zo is het kastje altijd uit het zicht. 

De tracker bevat een speciale software waarmee u op de computer precies kunt zien op welke locatie de voertuigen zich bevinden. Alle auto’s kunt u met het autovolgsysteem realtime volgen. Dat houdt in dat de locaties actueel zijn en iedere minuut bijgewerkt worden. Tevens worden de ritten opgeslagen waardoor u de mogelijkheid heeft om ook na de rit alle informatie kunt inzien. Hierdoor heeft u geen vervelende discussies meer uw personeel. 

Is een autovolgsysteem vervelend voor het personeel?

Een autovolgsysteem is niet vervelend voor het personeel, integendeel zelfs. Het systeem neemt namelijk een hoop frustratie weg doordat het personeel wordt omgeleid wanneer er een file staat. Zo kunnen zij lekker doorrijden en komen zij op tijd aan bij de klanten. Ook scheelt een autovolgsysteem in de verplichte rittenregistratie. Zo kan een werknemer precies aangeven of een rit privé of zakelijk wordt gereden. Het autovolgsysteem is voorzien van het keurmerk RRS die overzichtelijke kaarten en rapporten weergeeft. Bovendien wordt er een sluitende rittenregistratie gegenereerd die voldoet aan de eisen van de belastingdienst. 

Klantenmanagement 

Het grootste voordeel van een autovolgsysteem zijn natuurlijk de blije klanten. U kunt het personeel zo effectief mogelijk inzetten waardoor het transport altijd aankomt op de afgesproken tijd. Mocht er onderweg iets gebeuren waardoor het transport iets later is, dan kunt u de kanten op tijd op de hoogte stellen van de problemen. Zo bent u altijd duidelijk naar uw klanten toe en weten zij precies wat ze kunnen verwachten. Dat voorkomt een hoop miscommunicatie en frustratie. Met een autovolgsysteem heeft u zelfs de mogelijkheid om klanten toegang te geven tot de live locatiekaart, zodat zij het zelf ook in de gaten kunnen houden. 

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

De voordelen van B2B ondernemen

Een eigen bedrijf beginnen, het is een droom van velen. Je kunt voor jezelf werken aan iets waar je passie voor hebt, veel verdienen...

Dierlijke producten zijn niet meer van deze tijd

Steeds meer zien we mensen die overstappen van ‘iedere dag een stukje vlees’ naar een meer flexibele denkwijze. Sommige mensen stappen helemaal over en...

3x de leukste stedentrips in Nederland

Voor de ultieme stedentrip hoef je niet perse naar Lissabon, Berlijn of andere hippe stad in het buitenland. Wist je dat Nederland namelijk ook...