Waarom jij een glazen achterwand in je keuken wilt

Als ik mij een keuken voorstel, denk ik eigenlijk meteen aan het traditionele beeld met witte tegels. Dit is echter helemaal niet hoe keukens er tegenwoordig vaak uitzien. Keukens krijgen een steeds meer moderne en strakke uitstraling. Iets wat vaak daarvoor gebruikt worden, zijn glazen platen voor in de keuken. Een glasplaat kan gebruikt worden als keukenblad, maar ook als achterwand van een keuken. In deze blog vertel ik jou waarom jij een glazen achterwand in je keuken zou moeten plaatsen.   

Praktisch

Zelf heb ik dit jaar een glazen achterwand in mijn keuken laten plaatsen. Ik had dit eigenlijk nog nooit overwogen, tot mijn zus een keuken met glazen achterwand had. Toen ik een avondje bij haar ging eten, ervaarde ik zelf hoe praktisch dit is. Zo is een glazen achterwand enorm makkelijk om schoon te maken. Ik had er in mijn keuken altijd last van dat er viezigheid in de voegen tussen de tegels ging zitten. Dit kreeg ik er dan nog maar moeilijk uit. Bij glas heb je hier geen last van. Dit is een groot en glad oppervlak, wat je heel gemakkelijk met een nat doekje kan schoonmaken. Ook grotere vlekken maak je met wat Glassex zo schoon. Het is zelf mogelijk om een antibacteriële coating aan te brengen op de plaat. Dit was voor mij eigenlijk het enige wat ik nodig had om mij over te halen een glazen achterwand in mijn keuken te plaatsen. Toen ik mij hierin ging verdiepen, kwam erachter dat dit heel makkelijk is. Ik ging er namelijk vanuit dat het een flinke verbouwing zou worden, maar niks was minder waar. Een glazen achterwand kun je gewoon over je oude tegel muur laten plaatsen. Je hoeft dus niet eerst alle tegels eruit te halen en dit scheelt enorm veel gedoe. 

Stijlvol

Een andere reden die mij heeft overgehaald om een glasplaat in mijn keuken te plaatsen, is dat dit er enorm modern en stijlvol uitziet. Ik vond altijd al dat de tegels in mijn keuken een beetje een oubollige uitstraling gaven, maar wist niet goed wat de alternatieven waren. Een glazen achterwand achter je kookplaat geeft een enorm strakke look aan je keuken. Ik vind dat mijn keuken er nu veel minder chaotisch uitziet. Tot slot kun je een glazen achterwand ook helemaal aanpassen aan jouw voorkeuren. Je kunt kiezen voor mat glas, of voor glanzend glas. Bovendien kun je zelfs een foto of tekst toevoegen aan de wand.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...