Waarom je Singapore niet wilt missen

Een bijzonder land dat veel bezoekers trekt van over de hele wereld is Singapore. Er is ontzettend veel te zien en te beleven in dit unieke land in Azië. Het is in een verbazingwekkend tempo uitgegroeid tot een van de grootste reizigers-hub van de wereld. Hierdoor is er altijd wel iets bijzonders te doen in deze stadstaat. Één van de belangrijkste drijfveren achter Singapore is de multiculturele bevolking. Er wonen ontzettend veel mensen die op veel verschillende plekken op de wereld geboren zijn. Hiernaast is het een soort futuristische stad die werkelijk al jouw verwachtingen te boven gaan. Je wilt Singapore absoluut niet missen, en ik ga je hier uitleggen waarom.

Diverse bevolking

Zoals al gezegd is Singapore ontzettend multicultureel. Er zijn niet alleen maar mensen uit China, maar ook de rest van Azië is goed vertegenwoordigd, en veel Arabische landen alsook Europese landen zijn een bron van een groot deel van de bevolking. Omdat er zo ontzettend veel culturen samenkomen is er een bijzondere mengeling van gewoontes naar voren gekomen. De bevolking is erg open tegenover andere culturen, en je zal op straat ook gemakkelijk een aantal verschillende culturen weten aan te wijzen. Ook zijn er heel veel feestelijkheden te ervaren aangezien er zoveel verschillende feestdagen aan worden gehouden. Chinees nieuwjaar is bijvoorbeeld erg populair, en ook islamitische feestdagen worden uitbundig gevierd. Singapore wordt veel gebruikt als tussenstop voor vluchten van over de hele wereld, dus dat draagt ook bij aan de internationale gemeenschap.

Uniek nachtleven

Bij een futuristische metropool hoort natuurlijk een bruisend nachtleven. Singapore is dan ook een bijzondere plek om tot in de laatste uurtjes feest te vieren. In het centrum van de stad is er een ontelbaar aantal tentjes en clubs om jezelf te vermaken en mensen te ontmoeten. Er zijn veel zogeheten rooftop bars zodat je uit kan kijken over de indrukwekkende stad terwijl je aan het genieten bent van het uitgaansleven. De internationale aard van de gemeenschap zorgt ervoor dat je altijd wel weer met iemand anders een interessant gesprek kan voeren.

Singapore is ongetwijfeld een van de meest bezochte steden en landen op de wereld. Veel mensen die een overstap maken nemen graag een aantal dagen extra in Singapore op om deze ervaring te beleven. Miljoenen mensen bezoeken Singapore en een groot gedeelte van hen wordt verliefd op de manier van leven in de onvoorstelbaar grote en rijke stad. Ik vind het echt een beetje als uit een futuristische film, en het is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Met Pink Gellac zien je nagels eruit als om door een ringetje te halen!

Heb jij ook je slippers alweer uit de kast gehaald om er deze zomer op te kunnen lopen? Of heb je jezelf eens een...

Hoe match ik oorbellen bij mijn outfit?

Als je een leuk outfit hebt samengesteld, wil je er natuurlijk ook goed bij lijken. Een paar mooie oorbellen kunnen het verschil maken tussen...

Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden,...