Verschillende alcoholische dranken die je kunt drinken op een feestje

Vaak worden er op feestjes veel alcoholische dranken gedronken. Echter kan het zijn dat je niet alle alcoholische dranken lekker vindt. Daarom hebben we een blog geschreven over verschillende alcoholische dranken. De drankjes die we gaan behandelen zijn:
– bier
– wijn
– mix dranken
– shots

Bier

Bier is een van de meest populaire alcoholische dranken ter wereld. Het wordt gebrouwen van graankorrels, meestal gemoute gerst, hoewel tarwe, maïs (maïs) en rijst ook veel worden gebruikt. Het meeste bier is op smaak gebracht met hop, wat bitterheid toevoegt en fungeert als een natuurlijk conserveermiddel. Bier is dus erg bitter om te drinken. Ook kun je kiezen voor een van de speciaalbiertjes. Deze hebben vaak andere smaken. Zo is er bijvoorbeeld speciaal bier waar verschillende soorten fruit in zitten. Als jij ervan houdt om aparte combinaties te drinken, is speciaal bier dus echt iets voor jou.

Wijn

Naast bier is ook wijn heel erg populair. Wijn is een gefermenteerde alcoholische drank gemaakt van druiven. De natuurlijke chemische balans van druiven laat ze fermenteren zonder toevoeging van suikers, zuren, enzymen of andere voedingsstoffen. Gist verbruikt de suikers in de druiven en zet ze om in alcohol. De natuurlijke chemische balans van druiven laat ze fermenteren zonder toevoeging van suikers, zuren, enzymen of andere voedingsstoffen. Gist verbruikt de suikers in de druiven en zet ze om in alcohol. Wanneer je een liefhebber bent van wijn, is een wijnfles bedrukken ook een uitstekend idee. Wat hier leuk aan is is dat je deze dan aan vrienden kan geven.

Gemengde dranken

Vooral gemengde dranken worden vaak gedronken op feestjes. Hierin kan je denken aan bacardi cola of vodka cola. Echter zijn er ook nog talloze andere mixdranken die gedronken kunnen worden. Om erachter te komen wat jij echt lekker vindt kan je eens een avond met jouw vrienden afspreken. Op deze avond gaan jullie allemaal jullie eigen favoriete mix drankje maken.

Shotjes

Naast de gewone dranken, bier en wijn. Zijn er ook nog shotjes. Deze worden geserveerd in kleine glaasjes met 1 slok drank. Vaak worden shots gebruikt als straffen bij spelletjes. Ook worden er veel shots gedronken bij een avond uit.

Conclusie 

De conclusie die je kan halen uit de tekst, is dat je veel verschillende alcoholische dranken kan drinken op een feestje. Wanneer je de standaard bier of wijn niet lekker vindt, zijn er veel andere drankjes die je kan drinken. Ook als je niet weet wat je graag drinkt, kan je verschillende leuke dingen doen om erachter te komen. 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Het kerstdiner van je dromen

We stevenen alweer af op de kerst. Morgen is het tijd voor Sinterklaas en daarna beginnen de voorbereidingen alweer met volle gang. Iets waar...

Alles wat je moet weten over bladluizen en hoe deze te bestrijden

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, de bladluis. Je vindt ze op verschillende plekken, zoals planten, struiken en bomen. Niet alleen...

Lees Vattenfall ervaringen voor tips over energiebesparing

Zou je graag willen besparen op energie? Dan kun je beginnen om goed te letten op je energieverbruik in huis. In dit kader kun...