Verantwoord afvallen op basis van je BMI

Gewicht verliezen op een gezonde manier heeft voor iedereen een andere vorm. Wel is er één ding dat bij iedereen overeenkomt: het beginpunt. Dit beginpunt wordt vastgesteld door iemand zijn of haar BMI te berekenen. Toch is dit momenteel nog wel een aspect wat door sommigen over wordt geslagen. Echter, zonder een specifiek beginpunt vast te leggen kan de voortgang minder nauwkeurig gemonitord worden.

In dit artikel wordt aan de hand van interessante feiten en goed toe te passen adviezen een richtlijn gegeven voor verantwoord gewichtsverlies. Benieuwd hoe dit er voor jou uit kan komen te zien? Lees dan snel verder!

Wat is je BMI?

Als je nog niet bekend bent met deze term, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder wordt haarfijn voor jou uitgelegd wat BMI inhoudt en hoe jij die zelf kunt berekenen. Om te beginnen staat BMI voor ‘Body Mass Index’. BMI is dan ook een getal dat de verhouding tussen het gewicht en de lengte van een persoon weergeeft.

Je BMI berekenen doe je aan de hand van een formule. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar er zijn ook veel websites die een handige calculator hebben om dit voor jou te doen. Klik bijvoorbeeld eens op de link en ontdek binnen een paar seconden wat jouw BMI is!

Iedereen heeft een andere BMI – en dat is niet meer dan normaal. Er hoeft hier dan ook niet al te veel waarde aan te worden gehecht. Het dient simpelweg als een beginpunt voor het begin van een persoonlijke reis.

Het begin van jouw persoonlijke avontuur

Er zijn verschillende manieren waarop iemand vervolgens aan de slag kan gaan met het vormgeven van een gezondere levensstijl. Er zijn genoeg afvallen tips online te vinden, maar als je aan jezelf merkt dat jij wel wat ondersteuning kunt gebruiken, dan is dat ook een manier om aan de weg te werken.

WW (Weight Watchers) kan jou de steun bieden op punten waar jij het nodig hebt. Zo wordt er eerst naar jouw persoonlijke situatie gekeken door een ervaren coach en is er de mogelijkheid dat je die persoon altijd online kunt raadplegen wanneer jij dat wil. Probeer het zelf eens en neem een kijkje op hun website voor meer informatie!

Om af te sluiten

Als laatste onderdeel van dit artikel is het zaak je nog mee te geven dat het stellen van realistische doelen een mooie manier is om aan jouw persoonlijke reis te beginnen. Begin met een relatief klein doel en zet daar kleine stapjes naartoe. Op het moment dat je merkt dat het jou goed af gaat, kan jij jouw doelstellingen bijwerken. Zo blijf je gemotiveerd en komt het behalen van jouw streefgewicht steeds een stapje dichterbij.

Veel succes en plezier met het maken van jouw reis!

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Goede handgel kopen is nog nooit zo belangrijk geweest

Als we het afgelopen jaar iets geleerd hebben, dan is het wel handen wassen. Want poeh, wat hebben we dat veel gedaan. Overal waar...

Een kunststof kozijn blijft mooi!

Een oud, houten, kozijn vervangen door een kunststof kozijn kan je huis een heel andere aanblik geven. Een kunststof kozijn blijft mooi en je...

Telefoon hoesjes zijn functioneel en modieus

Als je net een nieuwe iPhone hebt, dan wil je natuurlijk voorkomen dat deze binnen de kortste keren bedekt is met barsten en krasjes. Om...