Veranderingen voor een maatje meer

Shoppen is een van mijn favoriete bezigheden in de wereld. Als het een sport zou zijn, zou ik misschien zelfs een top atleet zijn. De ene dag loop ik een winkel in, vind ik het fantastisch en koop ik alles wat ik zie. Maar andere keren is het niet zo simpel.

Omdat ik een maatje meer heb kan winkelen namelijk soms best stressvol zijn. Ik weet nog dat ik veertien jaar oud was en een bucket list opstelde. Boven aan dit lijstje stond ‘een kast vol kleding hebben waar ik mij comfortabel en mooi in voel’. Veel andere punten op mijn bucket list heb ik niet bereikt – en in sommige gevallen is dat misschien maar goed ook. Maar ik durf na bijna twintig jaar eindelijk te zeggen dat dit top-item van mijn bucket-list eindelijk is voltooid. Daarom dacht ik eens de tijd te nemen om de voor- en nadelen van grote maten kleding winkelen op te schrijven.

Laat ik beginnen met de voordelen.

Meer aanbod

Het is mij opgevallen dat er de laatste jaren steeds meer merken komen die ook grotere maten aanbieden. Natuurlijk zal het nog wel even duren voor ‘de maatjes meer’ in dezelfde hoeveelheden verschijnen als de maten 36-42. Maar ik kan me tijden herinneren dat ik ieder groot maatje had gepast in een winkel en eigenlijk alles gewoon lelijk was. Het geeft mij een prettig gevoel als ik ontdek dat de outfit van de etalage pop ook gewoon in mijn maat beschikbaar is.

Normale prijs

Grotere maatjes zijn tegenwoordig bijna altijd vergelijkbaar in prijs als de reguliere maten. Vroeger kon ik mij behoorlijk frustreren wanneer ik ontdekte dat het bedrag toenam naarmate de maten toenamen. Dat vond ik niet eerlijk. Maar eigenlijk is het ook niet gek: ik krijg nu meer materiaal voor hetzelfde geldt. Bonus voor mij!

Online winkelen

Hoewel het aanbod in de winkels zelf al enorm is gestegen, is het aanbod online nog veel groter geworden. Er zijn heel veel nieuwe, grote industrieën die zich volledig op onze doelgroep richten.

Normaal

Steeds meer influencers, zangers, acteurs en publieke figuren zijn ook wat steviger. Enerzijds biedt dit leuke kleding en mode inspiratie voor mij. Anderzijds merk je ook dat het maatschappelijk meer geaccepteerd is een groter maatje te hebben.

Helaas is er ook nog altijd een groot nadeel…

S, M, L, XL, etc

Deze maatvoering helpt niemand, en zeker niet plus size dames! Ik wil gewoon in één keer de goede maat pakken, en niet moeten gokken of L of XL mij goed past. Als de XL rondom de heup misschien goed zit, is hij weer veel te lang voor mijn benen. Doe mij maar gewoon reguliere maten lengte en breedte maten, dan weet ik in ieder geval wat ik uit de schappen pak.

Dat gezegd hebbende: je kan tegenwoordig zeker groots slagen in de winkels als grotere dame!

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Lissabon een stad met veel cultuur

Wat is jouw idee van een perfecte vakantie? Lissabon is de perfecte bestemming voor een vakantie. Er is veel te zien en te doen...

Goedkope kerstpakketten voor jouw bedrijf

Kerstmis is voor veel verschillende mensen een belangrijke feestdag. Gedurende deze dag gaan mensen graag lekker eten en genieten van het besteden van tijd...

Een Particuliere of zakelijke lening?

Het aangaan van een lening kan een ondernemer helpen om een bedrijf te starten of om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Als ondernemer heb...