Verander jouw foto in een schilderij

In de basis kan een foto tegenwoordig gezien worden als een modern onderdeel van kunst. Het is net als een schilderij vaak een momentopname dat ervoor zorgt dat een landschap, object of personen op een bepaalde manier worden afgebeeld. De combinatie van dat wat zichtbaar is met de invulling die door persoonlijke inzichten zelf aan de afbeelding gegeven kan worden, is een foto dus te vergelijken met een schilderij. Iedereen heeft wel een paar foto’s waar we trots op zijn. Daarom kan het soms zeker de moeite waard zijn om deze foto ergens te tonen in jouw huis. Op die manier kan je altijd even terugdenken aan die ene vakantie waarvan je zo genoot of dat dierbare familielid die er helaas niet meer is. Dat maakt dat foto’s meer zijn dan alleen maar een afbeelding, het wordt hiermee eerder een momentopname waardoor jij jezelf mee terug kan nemen naar dat moment wat jou zo dierbaar is. 

 

Het lijstje

Een foto die je daarom wil tonen is jouw huis, verdient het niet alleen om de juiste plek te krijgen. Ook de manier van de presentatie is hierbij namelijk erg belangrijk en kan zo tegelijkertijd de foto versterken. Uiteraard is de locatie van de foto wel degelijk belangrijk. Zo worden foto’s vaak het liefst in de woonkamer of slaapkamer opgehangen. Zeer dierbare afbeeldingen kunnen hierbij horen, maar ook prachtige afbeeldingen van bijvoorbeeld die ene tropische vakantie kunnen zo mooi zijn dat je ze de hele dag in jouw huis wil kunnen zien. Met de aanvulling van de perfecte fotolijst kan je ervoor zorgen dat dit op de juiste manier uitgevoerd zal worden. 

 

Diverse afmetingen en soorten

Elke afbeelding heeft natuurlijk andere afmetingen en dus moeten ook de lijstjes variëren in afmetingen om ervoor te zorgen dat de foto perfect zal passen. Zo is een fotolijst 30×40 bijvoorbeeld het ideale lijstje bij middelgrote foto’s. Naast de afmetingen van de lijstjes, zullen ook de soorten modellen van de lijstjes afwisselend zijn. Dit is goed nieuws voor mensen die graag meerdere soorten lijstjes in hun huis willen ophangen. Daarnaast maakt dat het ook makkelijker om een fotolijstje te vinden dat past bij de foto. Dit kan tevens uitgezocht worden om bij de rest van het interieur aan te sluiten. Zo zijn er lijstjes die een strakke witte of zwarte aluminium uitstraling hebben, maar ook zijn er klassiekere fotolijstjes van hout. Met deze houten lijstjes zullen jouw foto’s nog meer op een echt schilderij gaan lijken.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Met Pink Gellac zien je nagels eruit als om door een ringetje te halen!

Heb jij ook je slippers alweer uit de kast gehaald om er deze zomer op te kunnen lopen? Of heb je jezelf eens een...

Hoe match ik oorbellen bij mijn outfit?

Als je een leuk outfit hebt samengesteld, wil je er natuurlijk ook goed bij lijken. Een paar mooie oorbellen kunnen het verschil maken tussen...

Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden,...