Veilig met gevaarlijke stoffen

Ieder bedrijf produceert of voorziet in iets anders. Daar komt een hoop bij kijken, van management tot klantcontact maar ook de verwerking van afval. Zo weten we allemaal wel dat niet ieder soort afval gewoon in de grijze container kan. en in dit geval heb ik het niet eens over het scheiden van plastic, papier, groenten en fruit. Maar over de verwerking en afvoer van bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen. Die mogen niet zomaar in het gewone milieu terecht komen. In deze blog vertel ik je meer over de verwerking en ontdekking hiervan. Lees je mee?

Waar werk je precies mee?

Voor je aan de verwerking kan beginnen, moet je eerst weten met wat voor stoffen je te maken hebt. Niet iedereen weet dat maar er is meestal wel goed achter te komen. Zeker als het chemische afval vanuit een bedrijf komt. Je kan in dat geval simpelweg kijken naar het soort product en de materialen die daarvoor worden gebruikt. Die materialen kunnen in het productieproces natuurlijk een werking op elkaar hebben maar door naar de gebruikte elementen te kijken, krijg je al meer een idee van waar je mee te maken hebt.

De juiste verwerking

Het is niet onbelangrijk om te weten met wat voor materialen je werkt. Dat chemisch afval niet bij al het andere afval kan worden afgevoerd, is duidelijk maar ook onder het chemische afval zelf maken we uitzonderingen. Daar moet ook alles gescheiden worden. Weet je niet met wat voor soort afval je te maken hebt? Dan kan je het ook niet op een goede manier scheiden.

Een stukje bescherming

Maar niet alleen voor de verwerking is het belangrijk om te weten waar je mee werkt. Het is ook belangrijk nog lang daarvoor tijdens het werkproces. Je krijgt immers toch te maken met die stoffen en je wilt niet dat dat je gezondheid aantast. Met behulp van SKC Tedlar bags kan je erachter komen welke stoffen en gassen en in de lucht zitten, en daar kan je dan op anticiperen. De SKC Tedlar bags zijn stevig en kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn ze speciaal ontworpen om lekkages te voorkomen.

De regels op een rijtje

De overheid heeft uitgebreide regels opgesteld voor het omgaan met gevaarlijke stoffen. Houd de websites in de gaten zodat je altijd op de hoogte bent. En houd je aan de regels voor jezelf, je personeel en je bedrijf als een geheel. Maar denk ook aan het milieu en hoe je zoveel mogelijk kan bijdragen aan het bevatten van gevaarlijke stoffen en gassen.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...