Uit de kreukels met strijkvrije overhemden

Ik heb zelf een enorm aantal mooie blousjes en overhemden in mijn kast hangen; helaas komt het niet veel verder dan daar. Ze blijven in de kast hangen. Dit eigenlijk vooral omdat ik geen zin heb om te strijken en de meeste overhemden, bousjes en andere kledingstukken van kwaliteit na het wassen toch wel erg in de kreukels liggen. Nu denk je: gewoon even strijken man. Oké, ik heb wel een strijkplank. Ik heb gewoon niet zo veel tijd en als ik eerlijk ben ook geen zin om na het werk of op mijn vrije dag nog kleding te gaan strijken. Zo ben ik altijd geweest; hup wasmachine in, droger als ik luxe wil doen, en dan opvouwen of ergens neerploffen. Gelukkig kwam mijn vriendin met de oplossin, en nee, die was niet dat zij alles voor mij ging strijken. De oplossing waren strijkvrije overhemden! Nu denk je waarschijnlijk: dat bestaat niet, maar het kan echt. Hieronder leg ik je uit hoe het werkt.

In de kreukels.

Hoe krijg je kleding die niet kreukt? Kleding kreukt natuurlijk doordat het nog vochtig is en op een bepaalde manier wordt opgevouwen of neergelegd. Dan ontstaat er een vouw in de kleding die zo opdroogd, waardoor je een harde lijn krijgt die je meestal er alleen uit krijgt door bijvoorbeeld te strijken. De hitte van stoom en de zwaarte van de strijkbout geven het weer een gaaf plat oppervlak. Voor mensen zonder strijkijzer was er ook nog de optie blousjes en overhemden op te hangen aan een hanger en in de badkamer te hangen als je gaat douchen. De stoom van de douche trekt ook de grote vouwen er weer uit. Helaas zaten hier wat haken en ogen aan; zo vergat ik vaak de blouse op te hangen als ik moe de douche in ging, en als ik het erna nog moest doen verspilde ik water voor stoom. Daarnaast werd het overhemd of de blouse wel eens nat, en dan draag je een nat overhemd naar werk. Ook niet leuk. Of  je hebt te weinig tijd en het had allemaal geen zin.

Strijkvrije overhemden.

De naam zegt het al. De overhemden zijn gemaakt van 100 % katoen, wat je gewoon na het wassen uit kan hangen. De stof zelf zorgt ervoor dat de grote kreukels er zo uit gaan. Super handig en kosten besparend. Daarnaast heeft de website waar ik ze van heb, ook nog speciale maten beschikbaar. Wat slanker, voller, breder, langer, je kunt het zo opzoeken.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...