Tips voor koukleumen

Het is januari en het is koud. Zelf zit ik de dagen tot de zomer af te tellen. Ik kan niet wachten tot de eerste dag aanbreekt dat ik zonder jas weer naar buiten kan. En ik ben ook een fanatiekeling als het op rokkendag aankomt: het liefst trek ik die rokken nog net een paar dagen eerder aan dan de rest van de Nederlandse dames het aandurft.

Kou in huis

Maar de weersberichten zijn anders. Ook al heb ik al de eerste eenden kuikentjes gezien, het toekomstperspectief ziet er nog somber en koud uit. Daarnaast heb ik het ‘ongeluk’ dat mijn man een warmbloedige milieufanatiekeling is. Dat betekent niet alleen dat hij het nooit koud heeft: hij loopt de hele winter al in een t-shirtje. Sterker nog: hij vindt het lekker als het wat fris is in huis. En dat is tevens goed voor het milieu en de luchtvochtigheid in huis. De verwarming staat dus zo laag mogelijk.

Een onbegonnen strijd om tegen in te gaan. Dus heb ik andere oplossingen gevonden. Ben jij nou ook zo iemand die het altijd koud heeft? Of die vanuit milieuoverwegingen de verwarming graag een tikkeltje zachter laat werken? Misschien heb je dan wat aan deze tips.

Kritisch op je kledingkast

Als ik thuis kom, is het eerste wat ik doe mijn schoenen uit en pantoffels aan. Ik heb zelf waldlaufer schoenen gekocht: super comfortabel, met wel wat grip en steun in de schoen. Ook draag ik gerust een muts of sjaal in huis als dat nodig is. Maar vaak red ik het ook door wat selectiever te zijn in de kleding die ik koop door de etiketten goed te lezen. Natuurlijke stoffen zoals lams- of alpacawol, kasjmier, dons: deze stoffen zijn veel warmer dan reguliere truien. En tenslotte: laagjes, laagjes en nog eens laagjes!

Aandacht voor je lichaam

Ook ben ik aandachtiger naar mijn lichaam gaan luisteren. Eigenlijk heb ik eerst een soort koude-dagboek bijgehouden. Daarin hield ik bij welke lichaamsdelen koud zijn, wanneer ik het koud heb op de dag. En ik heb ook mijn eigen lichaamstemperatuur gemeten. Ik merkte dat ik in gestreste periodes ik het veel kouder had. Logisch, want stress kost energie, en mijn lichaam probeerde warmte te halen uit reserves die er niet waren. Ook hield ik mijn bloedsomloop in de gaten. Ik ben vegetariër, dus krijg minder B12 binnen dan vleeseters. En laat dat nou net het stofje zijn dat belangrijk is voor je bloedsomloop. Toen ik aanvullende vitaminen ging slikken ging het bij mij al een stuk beter!

Voetmassage

Koude handen en voeten zijn heel vervelend, maar komt vaak voor. Vooral bij vrouwen. Een voetmassage werkt ontzettend goed voor de doorbloeding! Gewoon wat strijkende bewegingen maken is voldoende, maar je kan ook hulpmiddelen gebruiken. Zoals: knikkers! Maak een voetbadje en leg wat knikkers op de bodem. Je zal zien dat je heerlijk warme voetjes krijgt!

Zo kom ik de winter door!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom is winterse sportkleding zo belangrijk?

Als jij je klaarmaakt voor die spannende skireis of gewoon een potje ijshockey wilt spelen, wil je er zeker van zijn dat je de...

Ontdek de magie van seo en linkbuilding in haarlem!

Welkom! Ben jij klaar om de magie van SEO en linkbuilding in Haarlem te ontdekken? Duik erin met ons en ontdek hoe deze krachtige...

Waarom kiezen voor Sanisupreme inbouw douchesets

Als het aankomt op het kiezen van de perfecte doucheset voor je badkamer, heb je een hoop opties. Maar niet alle douchesets zijn gelijk...