Home Tips Tips voor het samenstellen van een borrelplankje

Tips voor het samenstellen van een borrelplankje

0
8

Borrelplankjes zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Waar je ze vroeger alleen bestelde in het café of op het terras, maken tegenwoordig steeds meer mensen ze zelf. Bijvoorbeeld wanneer je thuis gasten ontvangt of voor een uitgebreid feestje. En deze populariteit komt niet uit het niets. Borrelplankjes zijn namelijk niet alleen enorm veelzijdig, maar je kunt ze ook precies zo samenstellen als jij zelf wilt. Met snacks die jij en je gasten kunnen waarderen. Twijfel je toch nog? Of zie je op tegen het verzamelen van alle lekkernijen? Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de meest populaire borrelsnacks voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je moet beginnen, maar wees niet bang om je eigen creativiteit er ook in te gooien.

Blokjes kaas

Één van de meest populaire snacks op borrelplankjes is het blokje kaas. Tegenwoordig heeft de kaas zelfs een geheel eigen variant van een borrelplank, namelijk de zogenoemde kaasplank. Een borrelplank waarop kaas centraal staat, en word aangevuld met voornamelijk hartige snacks. Maar ook op de gevarieërde borrelplank, mag kaas niet ontbreken. Door minimaal 2 verschillende soorten kaas toe te voegen aan de borrelplank, creëer je een borrelplank die geschikt is voor proeven en het ontdekken van nieuwe smaken. Populaire kazen voor borrelplankjes zijn onder andere de parmezaanse kaas, brie, geitenkaas of de alom geliefde Italiaanse kruidenkaas.

Borrelhapjes

Met alleen een stapeltje kaas ben je er natuurlijk nog niet. Je hebt meerdere hapjes nodig voor een goed gevulde borrelplank. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten nootjes, chips of chocoladepinda's. Heb je liever iets gezonds? Kies dan voor olijven, tomaatjes, komkommer of druiven. En vergeet ook vooral het gesneden stokbrood niet. Maak je vooral niet te druk, want hoe vaker je een borrelplank maakt: hoe meer keuzes je zelf zult bedenken.

Warme snacks

Het woord borrelplankje is natuurlijk populair geworden in café's, en stond vaak voor een plankje vol met lekkere warme snacks. We kennen allemaal de lekkere bitterballen, kipnuggets, mini frikandellen en bami hapjes. Deze warme snacks zijn dan ook niet meer weg te denken van een goede borrelplank. Ook wanneer je deze thuis zelf maakt. De warme mini snacks zijn gemakkelijk te frituren en tegenwoordig kun je ze zelfs in de oven bakken. En vergeet vooral de sauzen niet! Overigens kunnen vegetariërs dit onderdeel natuurlijk prima overslaan of aanpassen naar hun eigen keuze. In plaats van vleeswaren kunnen zij bijvoorbeeld meer kaas bestellen. En er zijn natuurlijk ook de nodige vegetarische mini-snacks verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan de geliefde kaassouffle.

GEEN REACTIES