Soorten douchecabines met hun voor- en nadelen

Soorten douchecabines met hun voor- en nadelen

Ben je van plan een doucheruimte te kopen, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? De juiste douchecabine kiezen die bij je leefgewoonten past is lang niet zo makkelijk dan het lijkt. Douchecabines bestaan namelijk in vele materialen, soorten en  uitvoeringen elk met hun specifieke voor- en nadelen. Alleen als je die tegenover elkaar afweegt kun je een juiste keuze maken. Kortom, op wat moet je zeker letten om de juiste douchecabine te kiezen?

Cabine met of zonder douchebak

Tijdens het douchen staan we in de douchebak. Hierbij is de douchebak geïntegreerd in de vloer. Een zichtbare douchebak kan op de vloer worden geïnstalleerd. Daarnaast zijn er vierkante, vijfhoekige, kwartcirkel vormige en rechthoekige douchebakken beschikbaar. Het plaatsen van een doucheruimte kan direct op de tegelvloer en geeft een stijlvolle en moderne uitstraling. Indien je geen schuine tegelvloer hebt, kun je het beste kiezen voor een complete doucheruimte met douchebak.

Voordelen van een douchebak

Douchebakken hebben heel wat voordelen. Ze zijn vooral veilig en comfortabel. Dit meeste douchebakken zijn gemaakt van gietijzer, kunststof of van porselein met een warm oppervlak. De platte douchebak heeft geen treden en is dus zeker geschikt voor andersvaliden. De opbouw douchebak kun je dan weer makkelijk onderhouden. Mocht er in de toekomst een lek ontstaan, omdat deze niet in de vloer is verwerkt, is deze ook makkelijk te herstellen.

Douchecabine

Dit is een douchebak gecombineerd met een douchescherm of deur. De cabine verhindert opspattend water in je badkamer. Er zijn douches in vele modellen, afmetingen, uitvoeringen en materialen zoals aluminium, kunststof of glazen screens. Een douchecabine 90×90 is de standaard maat. Douchecabines zijn uitgerust met een draai- of een schuifdeur. Is je cabine beperkt in breedte en diepte? Dan is de openslaande deur of patiodeur je beste keuze. Zo kun je makkelijk de deur openen en sluiten. Is je badkamer eerder klein? Dan kies je best voor een schuifdeur. Zo kun je de douche dicht bij je wastafel plaatsen.

Inloopdouche

Een inloopdouche heeft geen douchebak, de doucheruimte is gelijk met de badkamervloer. Bij inloopdouches wordt de deur vaak vervangen door een glazen wand of vrije wand. Een strakke inloopdouche past het best in een modern interieur. Een inloopdouche is eenvoudig te plaatsen. Ze heeft namelijk geen beperkingen op het vlak van zijn afmetingen, is overal plaatsbaar en relatief goedkoop.

Online douchecabine kopen

Douchecabines koop je zowel online als fysieke badkamerwinkels. Je hebt er de grootste keuze met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Online vind je altijd wel een leuke douchecabine aanbieding.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Een social media verslaving bestrijden

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken in de maatschappij. Zowel jonge als oude mensen maken er dagelijks gebruik van. Social media...

Zo vind je originele kerstcadeaus

December is een drukke maand, waarin je veel moet regelen en allerlei feestdagen hebt. Dat is iets wat je vast wel zult herkennen. Inspiratie...

Hoe je jouw webwinkel probleemloos vanuit Magento 1 kunt migreren

E-commerce is misschien wel éé'n van de beste dingen die kleine bedrijven over de hele wereld zijn overkomen. De mogelijkheid om online te verkopen...