Samen staan we sterk

Wanneer je jongvolwassen bent, wie vraag je dan om hulp? Deze vraag kan moeilijk te beantwoorden zijn, maar het is van cruciaal belang dat je een veilige en vertrouwde omgeving hebt. Het advies van je ouders over het opvoeden van kinderen moet met voorzichtigheid worden opgevolgd. Als je ouders geen sterk doelbewustzijn hadden, zou jij dat ook niet moeten hebben. Als je ouders niet in staat waren om je te begeleiden of te steunen toen je jonger was, kan het tijd zijn om er zelf een te beginnen. Wilt u meer leren over hoe u op latere leeftijd het beste om kan gaan met het leven? Lees dan deze blog!

Het leven kan lastig zijn

Naarmate je ouder wordt, zal je onafhankelijkheid op de proef worden gesteld en zullen je gevoelens over de toekomst op de proef worden gesteld. Als je volwassen bent, kun je een evenwicht vinden tussen je behoefte aan onafhankelijkheid en de veiligheid van anderen. Als je je zorgen maakt over de geestelijke gezondheid van je kind, praat dan met je ouders of een vertrouwde vriend. Deze persoon kan een bezoek aan een therapeut of arts regelen. Een geestelijke gezondheidsprofessional kan ook behandelingsopties identificeren of je doorverwijzen naar andere bronnen, indien nodig.

Steun van buitenaf

Als je volwassen bent, moet je nadenken over je steunnetwerk. Dit heet ook wel ambulante begeleiding. Denk na over de mensen die je vertrouwt en die je steun kunnen bieden. Het is essentieel om je steunsysteem op te bouwen. Vraag je familie, vrienden en collega's om hulp. Zij willen vaak helpen, en zullen bereid zijn om een helpende hand te bieden. Als je bezorgd bent over je vriend, probeer dan met een "volwassene" te praten — een leraar, een coach, of een andere volwassene. Binnen organisaties zoals groeii helpen deskundigen u met uw levensvragen. Dit staat los van religie, het kan bijvoorbeeld gaan om financieel advies of wat je wil bereiken met je leven. 

 

Vraag jezelf af: "Wat is mijn doel?" Het is belangrijk om een doel in je leven te vinden en om hulp te vragen. Naarmate je ouder wordt, zul je je eigen doel vinden, en dit zou je richting moeten geven aan je levenspad. Vergeet niet dat je doel een uitdrukking is van je identiteit, en een bijdrage aan de wereld. Je doel moet je inspireren om je leven met passie en enthousiasme te leven.

Conclusie

Je ouders om steun vragen als je jong bent, kan heel nuttig zijn. Ze kunnen je vragen wat je voelt. Het is het beste om je kind in dit gesprek de leiding te laten nemen; het zal voor jou gemakkelijker zijn om advies en steun te bieden als jij degene bent die de beslissingen neemt. Dit is moeilijk op latere leeftijd, dus zoek daarom een steungroep, zoals hierboven beschreven. 

 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...