Samen op reis

Mijn liefde voor Spanje begon door een vriendin van me. Zij vroeg of ik zin had met haar mee te gaan naar Barcelona voor een stedentrip. Ik was er nog nooit geweest, dus was ik er wel voor te porren. Ik had niet voorzien dat ik zo gek zou raken op het land, het eten, de mensen en de taal. Veel mensen voelen een specifieke aantrekkingskracht tot bepaalde landen of steden. Je kan dat hebben, voordat je het land überhaupt gezien hebt. Dan heb je er wat over gezien en gehoord en ben je heel benieuwd geworden. Maar het kan ook zo zijn dat je er pas achter komt dat je die enorme aantrekkingskracht tot het land voelt als je er daadwerkelijk bent. Dat was dus het geval bij mij. Daarom is het ook zo leuk om eens andere plekken te bezoeken dan je normaal gesproken doet. Zo kan je nog verrast worden!

Taal leren

Het is misschien vooral de specifieke sfeer die een land of stad karakteriseert. Je voelt je er thuis en tegelijkertijd is alles nieuw. Eigenlijk net zoals wanneer je verliefd op iemand wordt: het voelt vertrouwd en je wil elk aspect van de ander leren kennen. Dat is toch een heerlijk gevoel? Die vriendin van mij was al Spaans aan het leren, toen wij op stedentrip gingen. Bij terugkomst besloot ik dat ook te gaan doen, want ik wist dat ik nog veel vaker zou naar Spanje zou gaan. Er vloeiend in worden, zal waarschijnlijk altijd een droom blijven, maar het is al heel leuk in het Spaans gesprekken te kunnen voeren met de mensen daar. Zij kunnen je ook goede adviezen geven over mooie plekken om te bezoeken en je wijzen op de beste eettentjes.

Van twee naar meer

Aangezien die vriendin en ik zo enthousiast kunnen vertellen over onze reizen in Spanje, hebben zich vier vriendinnen bij ons aangesloten voor onze reisjes. Ook hebben we leuke mensen leren kennen tijdens onze Spaanse les die af en toe meegaan. Voor aankomend voorjaar hebben we gekozen voor een stedentrip Valencia. Het is de stad waar het gerecht paella is ontstaan, dus daar moeten we natuurlijk heen! Fijn is ook dat het aan de kust ligt en er prachtige architectuur is. We gaan ons met z’n achten dus weer heerlijk onderdompelen in Spaanse sferen. De bikini’s en jurkjes kunnen alweer bijna de koffer in gegooid worden. Ondertussen ben ik mijn Spaans weer een beetje aan het oppoetsen. We kunnen niet wachten!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Met Pink Gellac zien je nagels eruit als om door een ringetje te halen!

Heb jij ook je slippers alweer uit de kast gehaald om er deze zomer op te kunnen lopen? Of heb je jezelf eens een...

Hoe match ik oorbellen bij mijn outfit?

Als je een leuk outfit hebt samengesteld, wil je er natuurlijk ook goed bij lijken. Een paar mooie oorbellen kunnen het verschil maken tussen...

Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden,...