Home Nieuws Resin art als cadeau geven

Resin art als cadeau geven

0
22

Het is vaak behoorlijk lastig om het perfecte cadeau voor iemand te vinden. Zeker iemand aan wie je de meeste dingen al een keertje hebt gegeven kan een lastige zijn. Één ding dat altijd wel veilig is, is iemand iets geven dat je zelf gemaakt hebt. Een schilderijtje kan, als je een beetje kan schilderen. Veel andere creatieve vormen vereisen vrij veel oefening, dus ook hiervoor kan het lastig zijn iets goeds te bedenken. Toch is er iets wat je relatief makkelijk kunt maken, en toch iets heel moois aan iemand kan geven. Daarom hier een aantal ideeën voor het geven van zelfgemaakte resin art.

Resin art?

Je vraagt je misschien af wat resin art precies is, en dat is niet zo gek. Resin art is een vorm van kunst of knutselen waarbij verschillende lagen epoxyhars worden gebruikt om een soort van 3D tekening te maken. Je kunt dit vrij systematisch doen, en er zijn talloze tutorials en hulpmiddelen om jouw eerste creatie van resin te maken. Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt, tenzij je hele gedetailleerde tekeningen wilt gaan maken met resin. Als jij je hebt bewapend met epoxy giethars, en een flinke lading tutorials en how-to guides, dan heb ik hier een paar ideeën voor je om te gaan knutselen.

Een tafelblad

Het mooie van resin art is dat je niet per se iets herkenbaars hoeft te gieten. Je kunt ook gewoon leuke kleuren mengen en natuurlijke patronen laten ontstaan. Deze creëren toch heel vaak een mooi uiterlijk. Één van de dingen die je gemakkelijk kunt maken met resin is een tafelblad. Over een oude tafel die je ergens op de kop tikt kan jij een laag epoxy aanbrengen. Door lekker te mengen met kleuren kan jij een te gekke tafel cadeau geven. Tenzij je weet dat iemand een grote tafel nodig heeft, zou ik het wel klein houden. Je wilt namelijk niemand opzadelen met een gigantische tafel die ze nergens kwijt kunnen.

Een dienblad

Of zij nou een dienblad gebruiken om hun plantjes op te zetten, of hun ontbijt mee te eten, het kan altijd wel wat mooier. Als je een dienblad vindt dat van nature een soort minibad als vorm heeft, dan kan je ook hier uiterst makkelijk een laag epoxy op gieten. Hier kan je misschien iets meer je best op doen om er een mooie tekening van te maken, want het is vrij makkelijk om er gewoon een extra laag op te knallen als het niet zo goed is gelukt.

Een ketting

Je kan ook een soort medaille of een saaie ketting omtoveren tot een zelfgemaakte, prachtige ketting. Door het medaillon te voorzien van een coating van resin kan je een leuk aandenken aan iemand geven!

GEEN REACTIES