Redenen om LED panelen te installeren in de winkel

Of je nou een winkeltje hebt waarbij mensen continu binnenlopen en de schappen bekijken, of een strakke kantoorruimte hebt waar alleen werknemers langskomen, het is altijd belangrijk dat de verlichting goed op orde is. Mensen moeten uiteraard goed kunnen zien wat er allemaal gebeurt, zeker als zij naar binnen gelokt moeten worden. Een uithangbord met leuke kleurtjes is niet genoeg. Van buiten moet er ook makkelijk naar binnen gekeken kunnen worden. Naar mijn mening doe je er goed aan om een LED paneel te installeren, en daar heb ik een aantal redenen voor. Daarom hier een overzicht van de voordelen van een LED paneel in een winkel of kantoorruimte.

Gelijkwaardige verlichting

LED panelen zijn heel geschikt om een gelijkwaardige verlichting over de hele ruimte te verspreiden. Als er één enkele felle bron is, dan verblindt dit de mensen wanneer zij naar binnen kijken. Ook zullen er in hoekjes donkere plekken ontstaan die het minder prettig maken tijd in die ruimte door te brengen. Met een LED panelen kan je de volledige winkel even licht maken, van alle hoeken. Zo krijgt ieder hoekje en kiertje evenveel aandacht!

Langere levensduur

LED lampen zijn sowieso de logische keuze wanneer er veel licht moet worden geleverd. LED lampen zijn niet alleen zuiniger, ze gaan ook nog een stuk langer mee dan bijvoorbeeld een TL-buis of een halogeenlamp. Kapotte lampen zien er niet uit, en continu de peertjes vervangen is ook vermoeiend, en bovendien kan dit ten koste gaan van de verkoop. Een LED lamp is de beste keuze omdat je deze het minst vaak hoeft te vervangen.

Energieverbruik

LED lampen zijn een stuk efficiënter in het omzetten van energie dan andere lampen. Als het ware wordt stroom omgezet in energie in het zichtbare spectrum. Hoe efficiënter de lamp, hoe minder alternatieve energie er vrijkomt. Dat wil zeggen dat een LED lamp minder energie verbruikt die niet om wordt gezet in zichtbaar licht. Een gloeilamp, en zeker een halogeenlamp worden erg heet. Potentieel zichtbaar licht gaat dus verloren door in infrarood licht te worden omgezet. Je gaat dit direct merken aan de energierekening, ook omdat je waarschijnlijk een airconditioning laat blazen om de winkel weer af te koelen.

Verstelbare felheid

Een lamp die net iets te fel of net niet fel genoeg schijnt is ontzettend vervelend. Vaak betekent dit dat je een nieuwe lamp moet vinden, of gewoon de hele tijd moet wennen aan de verkeerd afgestelde lamp. Met LED panelen kan je gemakkelijk instellen hoe fel de lampen moeten zijn. Je hoeft dus niet meer tandenknarsend naar die felle lamp te kijken!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...