Optimale gezondheid

Gezondheid staat in deze tijd meer centraal dan ooit, of je het nu eens bent met het beleid of niet. Je moet goed voor jezelf zorgen is de conclusie die je hebt getrokken. Maar hoe doe je dat? Er zijn zoveel verschillende manieren. In deze blogs wordt de basis voor een goede gezondheid uitgezet.

Slaap

We gedragen ons soms misschien als robots, maar we zijn (nog steeds) mensen. Ookal lijkt het alsof we in een soort matrix zitten waarbij je alleen maar werkt en Netflix kijkt: je lichaam en geest hebben slaap nodig. Dit moet een niet-onderhandelbare prioriteit in je leven zijn. Het doel waar je naar moet streven is op zijn minst 7 uur per nacht, het liefst 8 à 9 uur. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij een diepe, goede nachtrust. Zo kun je je kamer koel maken (15 tot 19 graden celcius slaapt het best), beeldschermen en andere elektronica minstens een uur voordat je naar bed gaat vermijden en meditatie zijn een paar van de vele manieren om je slaap te verbeteren. 

Voeding

Natuurlijk, voeding kan niet ontbreken in een gezonde levensstijl. Als je niet goed eet eist dit een enorme tol van je lichaam. Je moet je realiseren dat veel van het voedsel in de supermarkt, ook het voedsel waarvan jij denkt dat het gezond is, eigenlijk gewoon rommel is. Het is gemaakt om zoveel mogelijk winst te maken en je er verslaafd aan te houden. Je hoeft echt geen dieet te volgen waarbij je 1500 calorieën eet en geen koolhydraten. Eet gewoon hele, onbewerkte, natuurlijke voedingsmiddelen. Af en toe iets lekkers eten hoort bij een goed leven. Zorg daarnaast ook voor voldoende vitamines en drink veel water (2-3 liter per dag).

Actief blijven

Net als voedsel en slaap is beweging een essentiële behoefte voor het lichaam. Dans, loop, ren, ga bergbeklimmen, ga naar de sportschool, doe iets wat je leuk vindt en intensief is. En doe dit dan een paar keer per week. Je fit voelen geeft je zelfvertrouwen een boost, maar optimaliseert ook je hormonen en verhoogt de testosteronproductie in het proces. Misschien ben je beter af met externe verantwoording. Werk in dat geval dan samen met een vriend/workout buddy/trainer om je op koers te houden. Na het sporten kun je op een medicinale schapenvacht gaan liggen om je spieren warm te houden, dit resulteert in een beter herstel. Schapenvacht kopen kun je gemakkelijk doen op het internet.

 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Online gokken in Nederland

Wat zijn online gokkasten in Nederland en hoe werken ze? Online gokkasten in Nederland zijn de laatste jaren steeds...

Het belang van employer branding

Wat is employer branding en waarom is het belangrijk? Employer branding is de praktijk van het ontwikkelen en bevorderen...

Met deze supplementen kan je succesvoller presteren in de sportschool

Sporten is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door genoeg in beweging te blijven zal je voor een gezond lichaam gaan zorgen. Iedereen heeft echter een...