\’Ontspullen\’

'Ontspullen' is echt de trend van tegenwoordig. Waar we vroeger alleen maar meer en groter wilden, lijkt deze trend omgedraaid te zijn. Niet alles hoeft meer groter en op een gegeven moment heeft een mens nou eenmaal genoeg spullen. Doe daarom mee aan deze trend en ontdek in deze blog de voordelen van het hebben van minder spullen.

Ruimte

Een doos onder je bed, een kast tegen de muur aan of gewoon een hele rommelkamer in je huis. Spullen bewaar je overal. Maar bedenk eens wat je met deze ruimte nog meer allemaal zou kunnen doen. Bouw in die rommelkamer een infrarood sauna of hang een mooi schilderij aan de muur in plaats van die kast met onnodige spullen. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar je huis zou er heel anders uit kunnen zien zonder al die rotzooi. Huur daarom een afvalcontainer en gooi alles erin wat weg moet. Opgeruimd staat netjes!

Duurzaam

Naast dat je je huidige collectie moet uitsorteren op wat je allemaal kan weg gooien, kan je ook nog een stap verder gaan en überhaupt al minder kopen. Want alle spullen die jij in huis haalt, moeten ergens gemaakt worden en vervoerd worden naar je huis. Als jij dit product vervolgens niet gebruikt en het toch maar weg gooit, is dit natuurlijk heel zonde van alle energie en moeite die in dit product zijn gestopt. Denk hier ook eens overna voor je jezelf weer laat verleiden door alle goedkope winkels.

Wie het kleine niet eert..

… is het grote niet weerd. Dus wees eens blij met wat je wél hebt, in plaats van naar een tweede tv of een extra gamecontroller te kijken. Want als jij waardeert wat je wel hebt, dan heb je al die extra spullen helemaal niet meer nodig. Heb je daarentegen al een hele hoop spullen, beleef je waarschijnlijk helemaal niet zoveel plezier aan nog meer producten. Je gaat toch niet op twee tv’s tegelijkertijd kijken? Waarom zou je er dan nog een nodig hebben. Heb je wel iets nodig, probeer het dan eens te lenen van iemand. Als jij één keer per jaar een ladder leent mag je die vast ook wel van je buurman lenen. Extra pluspunt: je leert je buren ook nog eens beter kennen.

Sociaal

Want dat is het laatste pluspunt. Doordat jij minder tijd kwijt bent aan je spullen, heb je meer tijd voor wat er echt toe doet: de mensen om je heen. Dat ene gezellige gesprekje met je buurman bij het lenen van een trap kan best eens leiden tot een goede vriendschap. Ook in huis zelf kan het gezelliger zijn met minder spullen. Praat met je gezin in plaats van dat iedereen met zijn of haar eigen activiteit bezig is. En misschien heb je bij het opruimen wel één spelletjes gehouden, want je hoeft natuurlijk niet alles weg te gooien, en wordt dit vaste prik om de zaterdagavond.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

De voordelen van B2B ondernemen

Een eigen bedrijf beginnen, het is een droom van velen. Je kunt voor jezelf werken aan iets waar je passie voor hebt, veel verdienen...

Dierlijke producten zijn niet meer van deze tijd

Steeds meer zien we mensen die overstappen van ‘iedere dag een stukje vlees’ naar een meer flexibele denkwijze. Sommige mensen stappen helemaal over en...

3x de leukste stedentrips in Nederland

Voor de ultieme stedentrip hoef je niet perse naar Lissabon, Berlijn of andere hippe stad in het buitenland. Wist je dat Nederland namelijk ook...