Mijn ideeën voor project presentaties

Wanneer je aan een project begint, weet je al vanaf het begin of het project uiteindelijk tentoongesteld wordt aan het grotere publiek. Wanneer dit het geval is, zal je dus ook een zogenaamde project of product presentatie moeten geven. Hoe je dit doet, hangt af van het project of product dat je gaat presenteren. In deze blog geef ik je hier mijn ideeën over. Zo kan je misschien inspiratie opdoen voor je eigen presentatie. En ik geef meteen een stukje van mijn opinie, zoals de naam van de website beloofd. Lees je mee?

Boeken en visueel beeld

Er worden regelmatig presentaties gegeven voor boeken. Afhankelijk van de bekendheid van de auteur wordt dit wel of niet georganiseerd. Ook de grote van de presentatie hangt hiervan af. Zo wil je standaards regelen om het boek op tentoon te stellen en een tafel om te kunnen signeren. Bij visueel beeld zoals schilderijen en ander werk is een expositie een goed idee. De productpresentatie staat dan als het ware gelijk aan het ‘gebruik’ van het product, het bekijken ervan. Het verschil bij een presentatie hiervan is dat de kunstenaar aanwezig is en je er over kan vertellen.

Muziek presenteren

Wanneer je werkt aan een muziekalbum of losse nummers kan je dit presenteren om verschillende redenen, zoals al deze projecten en producten. Zo kan het zijn om gewoon te delen met vrienden en vriendinnen maar het kan ook als demo gepresenteerd worden aan professionals om vervolgens geproduceerd te worden. In beide situaties wil je jouw project recht aan doen en je kan dus beter een geluidsinstallatie huren. Zo weet je zeker dat er goed geluid te horen is en jouw muziek dus goed uit de verf komt.

Theatervoorproefjes

Als laatste wil ik ook theater projecten noemen. Presentaties hiervan vinden vaak voorafgaand aan het project al plaats als er een idee gepitched wordt voor een productie. Maar ook achteraf kan je een presentatie geven waarbij je kleine stukjes van het theaterstuk voordraagt. Dit kan op straat of op andere locaties zijn om mensen te enthousiasmeren maar het kan ook voor familie en vrienden zijn.

Ieder project waar je jouw tijd en aandacht insteekt en wat je vervolgens wilt produceren, verdient aandacht en het juiste materiaal. Je blijft jezelf ontwikkelen en het hoeft dus niet perfect te zijn. Het kan eng zijn om jezelf zo bloot te stellen maar het is het waard, jouw product of project is het waard. Volgend jaar kan alles weer helemaal anders zijn.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

De voordelen van B2B ondernemen

Een eigen bedrijf beginnen, het is een droom van velen. Je kunt voor jezelf werken aan iets waar je passie voor hebt, veel verdienen...

Dierlijke producten zijn niet meer van deze tijd

Steeds meer zien we mensen die overstappen van ‘iedere dag een stukje vlees’ naar een meer flexibele denkwijze. Sommige mensen stappen helemaal over en...

3x de leukste stedentrips in Nederland

Voor de ultieme stedentrip hoef je niet perse naar Lissabon, Berlijn of andere hippe stad in het buitenland. Wist je dat Nederland namelijk ook...