Met deze kledingtips komt jouw ‘plus size’ figuur als vrouw het mooist naar voren

Veel vrouwen met een maatje meer dragen wijdvallende kleding die er onflatteus uit ziet, omdat hen verteld is dat deze kleding hen het beste staat en ze hiermee de ongewenste buik of wat bredere heupen en/of benen kunnen verbloemen. Als vrouw met een ‘plus size’ maat, heb je echter prachtige rondingen en die mogen gezien worden. Style jij je outfit op de juiste manier? Dan zie je er optisch slanker uit rondom de taille en accentueer je de lichaamsdelen die jij mooi vindt aan jezelf. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder voor de beste kledingtips. 

 

Accentueren kun je leren

Heb je een maatje meer? Dan kun je jouw figuur de optimale vorm geven door te werken met accenten om bepaalde vormen in je lichaam meer op te laten vallen en andere lichaamsdelen wat meer te verbloemen. Accentueer bijvoorbeeld je boezem door een top met een mooie print te dragen, of leg juist de aandacht op je mooie benen door een lichte broek te dragen. Wil je een bepaald lichaamsdeel wat minder laten opvallen? Bedek dit deel van je lichaam dan met kleding in een donkere kleur. 

Draag kleding in de juiste maat

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het dragen van kleding in de juiste maat is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet. Wurm jezelf dus niet in die te strakke broek, jurk of top, omdat je afgaat op de maat in het label. Kies liever voor kledingstukken die mooi aansluiten op je lichaam en kies voor kledingstukken die gemaakt zijn om jou te laten stralen, zoals de grote maten jurken van Mart Visser.

Kies voor materiaal van kwaliteit 

Het materiaal van je kleding kan het kledingstuk maken of breken. Dit komt doordat bepaalde materiaalsoorten mooier aansluiten op je lichaam en andere materiaalsoorten het lichaam juist afknellen of sneller onflatteuze vormen aannemen. Investeer dus in kleding van kwaliteit en vermijd strakke, dunne en glimmende stofjes.

A-lijn jurken staan je prachtig

Als je een maatje meer hebt, is er een type jurk met een silhouet dat jouw mooie, vrouwelijke vormen accentueert en een slanke taille creëert: de a-lijn jurk. Ook a-lijn rokken zullen je waarschijnlijk erg goed staan. Deze jurken en rokken leggen namelijk extra nadruk op je, door de jurk of rok slanker ogende, taille.

 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...