Champix kopen: Waarom zou je dat doen?

Ben je een gelegenheidsroker of een kettingroker? Een ding is duidelijk: roken is altijd ongezond. Wil je er zo snel mogelijk van verlost raken? Dat kan, met vooral veel motivatie en doorzetting. Met een combinatie van nicotinepleisters en een aangepast geneesmiddel kun je dit proces versnellen. Champix is ​​een van de meest gebruikte medicijnen om te stoppen met roken. Maar waarom zou je voor dit medicijn kiezen, er zijn er zoveel die je dat beloven? Kijk dan eens op apotheekonline.net.

Wat is Champix?

De werkzame stof in Champix is Valenicline. Champix koop je makkelijkst online en zeker bij Apotheker online. Daar word je met raad en daad bijgestaan en geniet je van maximale privacy, zonder nieuwsgierige pottenkijkers. Dit ontwenningsmedicijn  voor nicotine is er in tabletten van 0,5 of 1 milligram en alleen verkrijgbaar op recept.

Gebruik Champix

Rokers die willen stoppen hebben meer kans op slagen met ondersteuning van een medicijn zoals Champix. Bij de start van je behandeling leg je een datum vast moeten waarop je wilt stoppen. Je kuurt met Champix start één tot twee weken vóór die datum. Kun of wil je geen datum aanduiden om binnen één of twee weken te stoppen met roken? Dan kun je eerst worden behandeld. Die behandeling neemt twaalf weken in beslag. De eerste week slik je dagelijks een tablet van 0,5 milligram gedurende drie dagen in met water. Daarna 0,5 milligram tabletten tweemaal daags gedurende vier dagen. Aan het Champix Starter Pack heb je voldoende voor een complete behandeling. Na een rustpauze van twaalf weken kun je, in samenspraak met je huisdokter of je arts, de behandeling herhalen.

Hoe doeltreffend is Champix?

De doeltreffendheid van deze kuur met Champix hangt af van je motivatie. Hoe groter die is, hoe meer kans op slagen. Eén jaar na de behandeling raakte meer dan 20 procent van hen die Champix gebruikten nog altijd geen sigaret aan.

De werking van Champix

Door Varenicline, de actieve stof in Champix, voelen gebruikers van Champix  zich goed in zijn vel zonder de drang naar nicotine. Champix heeft namelijk hetzelfde effect als deze verslavende stof. Je behoefte aan nicotine verdwijnt, maar je krijgt wel hetzelfde gevoel dan wanneer je rookte. Je behoefte aan nicotine neemt geleidelijk aan af om uiteindelijk volledig te verdwijnen.

Bijwerkingen 

Zoals alle andere geneesmiddelen, zorgt ook het gebruik van Champix voor enkele bijwerkingen. Dat zijn vooral:

  • Misselijkheid
  • Hoofdpijn
  • Slapeloosheid en abnormaal veel dromen
  • Neusverkoudheid
  • Hartaanvallen
  • Hallucinaties
  • Depressie
  • Gezwollen gezicht of tong 

Gelukkig heeft niet iedereen met deze vervelende nevenwerkingen te maken. Die zijn vergelijkbaar met typische ontwenningsverschijnselen. Rijden en Champix gebruiken gaan niet samen, toch zeker tot je uit ervaring weet welke invloed Champix op je heeft.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Bij welke gelegenheden kiezen mensen ervoor om de vlag uit te hangen?

In Nederland zie je het af en toe, de Nederlandse vlag. De Nederlandse mentaliteit is hierin natuurlijk heel anders dan de mentaliteit in andere...

Hoe geef jij jouw makkelijk kamer een make-over?

Ben jij uitgekeken op de huidige indeling van je kamer? Dan is het een leuk idee om je kamer een make-over te geven. Als...

Laat jouw metalen op de juiste manier bewerkt worden

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel producten en materialen die van metaal worden gemaakt. Het handige van metaal is dat het uiteraard erg stevig is....