Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden, omdat planten in je woning veel voordelen met zich mee brengen. Zo willen veel mensen een stukje natuur in huis halen en kan dit in principe alleen met een kamerplant. Je kunt een kamerplant overal plaatsen in je woning, maar in sommige ruimtes hebben ze nog meer voordeel. Veel mensen kiezen voor een kamerplant in de woonkamer en is dit de perfecte keuze. Er zijn namelijk veel lege hoeken in de woonkamer en met een kamerplant kun je dit oplossen. De drakenbloedboom is tegenwoordig zeer populair en wordt veel gebruikt in woningen. Wat is een drakenbloedboom? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een drakenbloedboom?

De drakenbloedboom wordt steeds gewilder en het is helemaal geen grote kamerplant. Hij is namelijk behoorlijk klein en kan maximaal 1 meter hoog worden. Daarnaast heeft de drakenbloedboom ook geen grote pot nodig en maakt dit het ideaal. Het is een van de sterkste kamerplanten en deze plant past perfect bij diverse interieurs. Ook is het onderhoud supermakkelijk en kun je precies zien aan de plant of je deze water moet geven. Je hoeft de drakenbloedboom alleen water te geven als de grond helemaal droog is. Op deze manier weet je dat de plant water nodig heeft. Geef de drakenbloedboom niet teveel water anders is de kans groot dat de plant dood gaat. Wel zit er een nadeel aan de drakenbloedboom, want de drakenbloedboom is licht giftig. Dit betekent dat je altijd goed moet oppassen met kleine kinderen en eventueel met huisdieren.

Voordelen van kamerplanten

Het gebruik van kamerplanten brengt verschillende voordelen met zich mee. Ze zorgen onder andere voor minder stress en kunnen een rustgevend effect met zich mee brengen. Daarnaast zijn er ook andere voordelen, zo stoten ze meer zuurstof uit. Ook verbeteren ze de luchtkwaliteit in je woning en komt dit doordat de planten alle gifstoffen uit de lucht haalt. Ook maken de planten de lucht vochtiger en helpt dit met veel gezondheidsproblemen, zoals ademhaling, keelpijn en een droge hoest. Een ander groot voordeel is dat de meeste kamerplanten er prachtig uitzien. Je kunt ze ook daadwerkelijk overal plaatsen en zelfs op kantoor hebben ze een praktisch nut. Kijk op het internet naar verschillende planten en zoek een plant uit die aansluit op je wensen en behoefte. Zoek bijvoorbeeld naar een prachtige slaapkamer plant, zodat je beter kunt slapen.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Met Pink Gellac zien je nagels eruit als om door een ringetje te halen!

Heb jij ook je slippers alweer uit de kast gehaald om er deze zomer op te kunnen lopen? Of heb je jezelf eens een...

Hoe match ik oorbellen bij mijn outfit?

Als je een leuk outfit hebt samengesteld, wil je er natuurlijk ook goed bij lijken. Een paar mooie oorbellen kunnen het verschil maken tussen...

Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden,...