Hoe kun je minder geld uitgeven aan je auto?

Het is in ons land gebruikelijk om over een auto te beschikken. Dat betekent natuurlijk niet dat letterlijk iedereen een eigen auto heeft, maar het grootste deel van de volwassen bevolking van ons land heeft dat wel. Dit komt voornamelijk door het feit dat het erg handig is om een auto te kunnen gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld naar je werk moet en je op een vrij grote afstand van je werk woont, is de auto in veel gevallen verreweg de meest snelle manier om op je werk te komen. Het is dus niet gek dat veel mensen een eigen auto hebben en hier niet zomaar vanaf willen stappen. 

Echter, het hebben van een auto heeft ook een hoop nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet goed voor het milieu om een auto te gebruiken, maar dit is lang niet het enige. Niet iedereen is namelijk even begaan met het milieu en daarom zijn er ook mensen die zich hier niet druk over maken. Het is ook zo dat het hebben van een auto een hoop geld kost. Je moet de auto verzekeren, maar ook de brandstof, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto kunnen een hoop geld kosten. Vooral het onderhoud is een vervelende kostenpost omdat je van tevoren nooit weet hoe duur het gaat zijn wanneer je auto kapot gaat. Bovendien kan dit op een willekeurig moment gebeuren waardoor je er niet op voorbereid bent. 

Doe zo veel mogelijk reparaties zelf

De auto’s van tegenwoordig zitten een stuk ingewikkelder in elkaar dan auto’s van vroeger. Het is namelijk zo dat je vroeger een vrij groot deel van de reparaties aan je auto zelf zou kunnen doen als je een beetje technisch aangelegd was. Tegenwoordig gaan er veel meer dingen via een computer waardoor je niet alleen veel meer kennis nodig hebt, maar ook nog eens allerlei softwareprogramma’s. Toch zijn er een hoop dingen die je zelf zou kunnen vervangen als het kapot gaat of om een andere reden vervangen moet worden. Denk bijvoorbeeld aan vrij simpele dingen als het verwisselen van de zomerbanden voor de winterbanden. Ook een autolamp vervangen kun je makkelijk zelf doen. Het is echt geldverspilling om een garage te betalen om dit te doen. 

Kijk eens goed naar je verzekering

Er zijn in Nederland veel mensen die maandelijks veel kosten maken voor hun autoverzekering, maar die in het geval van schade meestal alsnog zelf betalen. Dat komt doordat je maandelijkse premie een stuk hoger wordt wanneer je schade laat uitbetalen door de verzekeraar. Hierdoor kan het slim zijn om een goedkopere verzekering af te sluiten omdat je er eigenlijk toch nooit gebruik van maakt. Wel moet je je hierbij goed bewust zijn van het risico dat je neemt.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Met Pink Gellac zien je nagels eruit als om door een ringetje te halen!

Heb jij ook je slippers alweer uit de kast gehaald om er deze zomer op te kunnen lopen? Of heb je jezelf eens een...

Hoe match ik oorbellen bij mijn outfit?

Als je een leuk outfit hebt samengesteld, wil je er natuurlijk ook goed bij lijken. Een paar mooie oorbellen kunnen het verschil maken tussen...

Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden,...