Hoe je van asbest afkomt zonder problemen

Asbest, de associatie ermee is niet best. Hoewel het vroeger als isolatiemateriaal werd gebruikt is het nu zaak om het weg te halen. Het is bekend dat het grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid, het is immers niet voor niets dat iedereen er zo snel mogelijk vanaf wil. Het kan op zoveel plaatsen zitten, in het dak maar ook in de garage in een muur of zelfs in de schutting. Zowel bij je bedrijf als je huis is het van groot belang dat het vakkundig wordt opgelost.

In ieder geval mag asbest geen schade voor de gezondheid zijn. Een van de mogelijkheden om asbest onschadelijk te maken is asbest saneren. De eerste stap is de inventarisatie van het asbest. Waar het zit, hoeveel het is en hoe het verwijderd moet worden.

Laat het over aan de deskundigen

Zelfs aan de slag gaan is heel onverstandig, het brengt namelijk nogal wat gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarbij komt nog dat de verwijdering officieel gemeld moet worden bij de gemeente. Laat de professionele asbestverwijderaars dit karwei opknappen. Het saneren is feitelijk verwijderen ofwel het vrijmaken van een gebouw van asbest. Behalve de inventarisatie vindt uiteraard de verwijdering plaats. De laatste stap is het controleren of echt alles verwijderd is.

Wat komt er allemaal kijken als het gaat om asbest verwijderen?

Het asbest verwijderen is een noodzakelijk kwaad. Maar omdat het om isolatiemateriaal gaat is het niet altijd even gemakkelijk. Juist omdat het gaat om bouw- en isolatiemateriaal wordt er flink gehakt, en waar gehakt wordt, vallen spaanders. Feitelijk gaat het om een renovatie, maar dankzij de professionals is het mogelijk om alles keurig af te werken. Daarom wordt er veel tijd en aandacht besteed aan de voorbereiding. Dit gaat heel nauwkeurig en er wordt bepaald welke andere constructie wordt gemaakt.

Hoe zit het met de financiering?

Dit is inderdaad voor velen een hekel punt. Natuurlijk is het niet gratis maar de kosten kunnen wel overzichtelijk zijn. Als je asbest laat verwijderen wordt er vooraf een offerte verstrekt. Zo worden onaangename verrassingen achteraf voorkomen. Bovendien is het, zeker als gaat om een bedrijf, mogelijk om subsidie aan te vragen. Ook de overheid wil immers dat iedereen gezond woont en werkt. Ga daarom eens kijken wat er nodig is in alle opzichten om van het asbest af te komen.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

De geheimen van energiezuinig wonen

We leven in een tijd waarin het belang van energie-efficiëntie en duurzaamheid steeds groter wordt. De isolatie van uw huis speelt hierin een cruciale...

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie is een belangrijke en effectieve manier om de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren. Het kan helpen om de energierekening te verlagen, de...

3 redenen om een asbestattest aan te vragen!

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat tot in de jaren '90 veelvuldig werd gebruikt in de bouw. Toen dit materiaal werd gebruikt waren de...