Hoe je jouw webwinkel probleemloos vanuit Magento 1 kunt migreren

E-commerce is misschien wel éé'n van de beste dingen die kleine bedrijven over de hele wereld zijn overkomen. De mogelijkheid om online te verkopen biedt zoveel geweldige voordelen. Bovendien is de technologie die nodig is om webwinkels op te zetten ook algemeen verkrijgbaar. Er zijn echter nog steeds zoveel webwinkels die Magento 1 gebruiken om hun online zaken te runnen. Is Magento 1 onveilig? Ja, het is en het is tijd om jouw winkel naar een veiliger platform te migreren.

Wat moeten eigenaren van webwinkels doen?

Zoals hierboven vermeld, is Magento 1 geen veilig platform om jouw webwinkel te runnen. Maar interessant genoeg wordt aangenomen dat meer dan 8000 webwinkels in Nederland er nog steeds gebruik van maken. De meest voor de hand liggende overstap zal zijn om de winkel naar het Magento 2-platform te migreren. Magento 2 is in feite een betere, verbeterde versie van Magento 1.

Het is ook een veiliger en betrouwbaarder platform, maar er zijn een paar uitdagingen. Om te beginnen is het migreren van jouw winkel van Magento 1 naar Magento 2 is niet zo eenvoudig. De technische expertise die hier nodig is, is enorm en bovendien is het een proces dat tijd kost. Dit maakt de overstap van Magento 1 naar Magento 2 erg duur, iets waardoor het voor veel kleine bedrijven ver buiten het bereik ligt.

Zelfs als je die overstap zou kunnen maken, zijn veel mensen het erover eens dat Magento 2 een moeilijk platform is om te gebruiken. Het is lang niet zo gebruiksvriendelijk als de meeste mensen willen en je zal ook veel geld moeten uitgeven om jouw winkel te onderhouden en tegelijkertijd te beschermen tegen hackers.

Met al deze belemmeringen is het geen wonder dat zoveel bedrijven aarzelen over de overstap te maken en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Het is gewoon niet haalbaar.

Moet je bij Magento 1 blijven?

Hoewel migreren naar Magento 2 gemakkelijker gezegd dan gedaan is, betekent dit niet dat je bij Magento 1 moet blijven. Gelukkig voor jou zijn er andere open-source e-commerce-software die je kan gebruiken. Met name shopware heeft de laatste tijd veel fans gekregen. Het is gewoon een open-source eCommerce-software die is ontworpen om de voordelen van Magento 2 te bieden zonder de tijdrovende installatie.

De software is ook zo gemakkelijk te gebruiken en kan worden geïntegreerd met zoveel andere eCommerce-tools die je nodig hebt om je webwinkel te runnen. Veel webwinkels gebruiken de software al en als je het wil proberen, kan je op elk moment een uitgebreid overstap pakket krijgen van een webontwikkelingsservice.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Horeca-inrichting, waar let ik op?

Ben je een startende ondernemer? Dan kan het voorkomen dat je een lager instapbudget hebt. Een horeca-inrichting kost over het algemeen veel geld. Vaak...

Wil je een auto huren voor een dag? Denk aan Greenwheels!

Een auto huren voor een dag was voorheen een hele onderneming. Je moest er een hele procedure voor doorlopen. Je moest je ergens op...

Hoe kan je het beste zeldzame Pokémon kaarten vinden?

Als jij Pokémon kaarten aan het verzamelen bent dan wil je natuurlijk over zoveel mogelijk verschillende zeldzame Pokémon kaarten beschikken die je collectie waardevoller...