Hoe geef jij jouw makkelijk kamer een make-over?

Ben jij uitgekeken op de huidige indeling van je kamer? Dan is het een leuk idee om je kamer een make-over te geven. Als je je kamer een make-over gaat geven, kan dit veel tijd in beslag nemen. Toch zijn er ook manieren om de indeling van je kamer te veranderen die een stuk minder tijdrovend zijn. Daarom moet je op zoek gaan naar een slimme manier om je kamer een make-over te geven.

Muren verven 

Als je de kleur van jouw muren verandert, geeft dat al gelijk een hele andere sfeer. Je hoeft niet per se alle muren te verven, je kunt er ook voor kiezen om slechts één muur te verven. Hierbij moet je nadenken over wat voor sfeer jij in jouw kamer wilt hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een herfstachtig thema wilt creëren, kan je de muren een okergele of donkergroene kleur geven. Wil jij een wat meer zomers thema hebben? Dan is het beter om jouw muren een lichte kleur te geven. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor licht roze. De kleur van de muren is erg belangrijk voor de sfeer in huis. Bovendien moeten de meubels in huis wel matchen met de kleur van de muren.

Gordijnen verwisselen 

Als je de muren verft, kun je de gordijnen ook gaan vervangen. Gordijnen hebben meer invloed op jouw kamer dan je denkt. Het is mooi als je gordijnen kiest die goed passen bij de muren die jij hebt geverfd. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor linnen gordijnen. Je kan linnen kopen in een gordijnenwinkel, maar je kunt ook linnen gordijnen online bestellen en thuis laten bezorgen. De kleur van de gordijnen is erg bepalend voor de sfeer in de kamer.

Meubels verplaatsen 

Om jouw kamer een make-over te geven hoef jij niet per se nieuwe meubels te kopen, maar je kan jouw huidige meubels ook een andere plek geven. Door een beetje te spelen met de meubels op verschillende plekken, kan jij opeens een hele andere kamerinrichting krijgen dan voorheen. Voordat je alle meubels op willekeurige plekken gaat zetten, is het handig om te beginnen met het maken van een goed plan voor hoe je alle meubels een goede plek kunt geven. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een plattegrond te maken met alle meubels zodat je het overzicht niet verliest.

 

Op deze drie manieren kan jij jouw kamer, zonder dat hier veel tijd in gaat zitten, een leuke make-over geven die bevorderlijk kan zijn voor de sfeer in huis. Als je inspiratie nodig hebt voor jouw kamer, kun je foto’s opzoeken van andere kamer en de manier waarop deze zijn ingericht. 

 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Het kerstdiner van je dromen

We stevenen alweer af op de kerst. Morgen is het tijd voor Sinterklaas en daarna beginnen de voorbereidingen alweer met volle gang. Iets waar...

Alles wat je moet weten over bladluizen en hoe deze te bestrijden

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, de bladluis. Je vindt ze op verschillende plekken, zoals planten, struiken en bomen. Niet alleen...

Lees Vattenfall ervaringen voor tips over energiebesparing

Zou je graag willen besparen op energie? Dan kun je beginnen om goed te letten op je energieverbruik in huis. In dit kader kun...