Het schoonhouden van je pand, hoe?

We weten allemaal als ras ondernemers dat het soms wel een beetje te veel kan worden. Je bent altijd druk in de weer met ondernemen en eigenlijk is het ook nooit genoeg. Je vindt altijd wel weer iets om erbij te doen of je hebt de complete focus op een doel. Daarom is het soms lastig om je pand schoon te houden, simpelweg omdat je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Wat betreft schoonmaken is het een kwestie van plannen en tijd vrij maken ervoor. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wel is het ontzettend belangrijk dat je je pand goed schoonhoudt. Je bent er tenslotte elke dag. Daarom geven wij je graag vandaag wat tips hoe je je pand schoonhoudt, met alle drukke taken op een dag erbij.

Plannen

Dit is natuurlijk het meest voor de hand liggende antwoord: maar plannen. Als ondernemer weet je ondertussen wel hoe het in elkaar steekt met plannen. Soms is het gewoon te veel om in 5 werkdagen te plannen. Toch moet je prioriteiten stellen en daarom is het goed om schoonmaken 1x per week als prioriteit in de planning te zetten. Als je er eenmaal aan begint, rol je er ook vanzelf in en is het daarna geen drama meer in je drukke agenda. Als je een uurtje lang knalt met het schoonmaken, kan er al ontzettend veel gebeuren. Toch kan je al een hele hoop doen in een uurtje tijd.

Restafvalcontainer huren

Je zit natuurlijk dag en nacht in je pand keihard te werken aan alle doelen die er behaald moeten worden. Naast dat je keihard aan het werk bent, moet er ook gegeten en gedronken worden. Dit verzamel je in je prullenbak, maar die prullenboek moet ook ooit geleegd worden. Een restafvalcontainer huren is hier de oplossing voor. Je verzamelt al je afval van een week en brengt het dan 1x per week naar de restafvalcontainer die je huurt. Uiteindelijk wordt deze container vanzelf opgehaald en heb jij er geen omkijken meer aan. Dit is de perfecte oplossing voor de drukke ondernemers die hier simpelweg geen tijd voor hebben.

Schoonmaker

Als je uiteindelijk merkt dat het gewoon niet lukt, is het ook helemaal niet erg om je hieraan toe te geven nadat je het geprobeerd hebt. Je kan uiteraard ook een schoonmaker inhuren, zodat er een last van jouw schouders afvalt en jij je compleet kan storten op je doelen. Dat is namelijk ook meer dan logisch.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Hoe kom je van de stress op het werk af?

Werk kan zowel erg leuke als stressvolle momenten veroorzaken. Wanneer de stress de overhand begint te krijgen, dan zorgt dat voor erg vervelende situaties....

Een bijzondere waterstraal

Door een met een robijn of diamant belegde spuitkop en een straalbuis wordt water met een druk van circa 3800 bar gespoten. De waterstaal...

Een leaseauto, een goed idee?

Ik ben nu al een tijdje mijn eigen baas. Ik heb zelf een bedrijf gestart en heb nu ook al een mooie klanten basis...