Het plaatsen en onderhouden van een koelcel

Veel ondernemingen zoals horecabedrijven werken met een koelcel om beperkt houdbare producten goed te houden. Het is namelijk zonde als je beperkt houdbare producten buiten de koeling houd en de volgende dag weg kan gooien. Hier lees je meer informatie over het plaatsen van een koelcel en het onderhouden van een koelcel want dat is ook erg belangrijk. 

Het plaatsen van een koelcel of vriescel

Het plaatsen van een koelcel of een vriescel is heel erg belangrijk want zo houd je beperkt houdbare producten zoals etenswaren op de juiste temperatuur en blijft het langer goed. Er zijn veel verschillende modellen aan koelcellen en vriescellen verkrijgbaar. Ze verschillen vaak in grootte en welke je nodig hebt, hangt totaal van je onderneming af. Als je een horecaonderneming hebt, dan is het verstandig om een grotere koelcel of vriescel te plaatsen. Je kan hiervoor het beste een ruimte vrijmaken. Zulke koel- en vriescellen zijn namelijk enorm groot van formaat. Hetzelfde geldt ook voor als je onderneming een fabriek is en beperkt houdbare producten produceert. Als je een kleinere onderneming hebt zoals een nachtwinkel of een snackbar, dan kan je het beste een kleine vries of koelcel aanschaffen. Grotere koel- en vriescellen zijn namelijk erg duur en het zou erg zonde zijn als je de ruimte niet optimaal benut. Het plaatsen van een grote koelcel of vriescel kan je het beste overlaten aan het bedrijf waar je deze hebt gekocht. Ze moeten namelijk op een professionele manier aangesloten worden en dat kan je niet zelf doen. 

Hoe onderhoud je een koelcel

Wanneer je een koelcel hebt, is het erg belangrijk dat je deze regelmatig grondig reinigt. Omdat beperkt houdbare producten kunnen verschimmelen, en dat overkomt elk bedrijf wel eens, is er een kans dat de schimmel blijft liggen omdat je het niet kan zien met het blote oog. Schimmel blijft dan namelijk groeien totdat je het wel kan zien. Ook is er kans dat de schimmel andere producten besmet die ook in de koelcel staan. Daarom is het belangrijk voor je eigen gezondheid, de gezondheid van je werknemers maar ook de gezondheid van je klanten dat je de koelcel regelmatig reinigt. Zo voorkom je dat je last hebt van schimmel en eventueel klanten een voedselvergiftiging oplopen. Een voedselvergiftiging is namelijk erg schadelijk voor de gezondheid en kan fataal zijn, dat is ook een reden waarom er regelmatig controle wordt uitgevoerd door de voedingswaren autoriteit

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Een uitvaart Rotterdam kan heel mooi zijn

Niemand denkt graag aan zijn of haar eigen uitvaart of zelfs maar aan die van een dierbare. Maar wat nu als je ziek bent...

Alles wat je moet weten over Flib Advocatenkantoor

Je hoopt een advocaat nooit nodig te hebben. Toch kan het voorkomen dat je met jouw bedrijf problemen krijgt, waardoor je juridische hulp in...

We gaan verkassen!

Bijna niemand woont zijn of haar leven lang op één en dezelfde plek. Iedereen verhuist wel een keer, bijvoorbeeld als je uit het ouderlijk...