Het kerstdiner van je dromen

We stevenen alweer af op de kerst. Morgen is het tijd voor Sinterklaas en daarna beginnen de voorbereidingen alweer met volle gang. Iets waar de meeste mensen naar uitkijken is het samenzijn tijdens het kerstdiner. Met heerlijk eten, lekkere drankjes en goed gezelschap staan we stil bij wat we hebben, zijn we dankbaar en kijken we alvast terug op een prachtig jaar. In deze blog vertel ik je hoe je het perfecte kerstdiner organiseert. Lees je mee?

De gasten zijn uitgenodigd

Als je jouw gasten nog geen uitnodiging hebt gestuurd om langs te komen met de kerst, is het nu de tijd om dat te doen. Je wilt immers niet dat iedereen al plannen heeft en je uiteindelijk aan een lege tafel zit. Een kleine maand van tevoren moet je die uitnodigen wel sturen. Wie ga jij dit jaar uitnodigen? Is het altijd een vast clubje of wissel je het weleens af? En ga je dan voor vrienden of heb je liever familie om je heen tijdens de kerst?

Alles mooi gedekt

Een mooi diner begint bij een gedekte tafel. De ruimte moet mooi gedecoreerd zijn, dat geeft meteen een goede sfeer. Trek je mooiste servies uit de kast en koop een tafelkleed op maat. Versier de boel extra met kleine kerstballen, dennentakken en vergeet ook de kaarsjes niet! Hoeveel ruimte je over moet houden voor potten en pannen ligt uiteraard aan wat je gaat koken. Misschien leg jij voor iedereen wel een rij bestek neer of gaan jullie voor een gerecht uit een nieuwe keuken en moet je je nog helemaal inlezen over de tafelgebruiken.

De inkopen doen

En om te kunnen koken, hebben we natuurlijk ingrediënten nodig. Als je de dag voor kerst gaat winkelen moet je je een weg door de supermarkt heen worstelen. Ga liever iets eerder en breng een bezoekje aan de markt zodat je de meest verse producten hebt voor een eerlijke prijs. Niet te vroeg gaan! Dan verliest het zijn smaak, maar twee dagen eerder kan geen kwaad. Dan ben je er ook zeker van dat de ingrediënten die jij nodig hebt niet uitverkocht zijn.

Druk met kokkerellen

En ja, wat ga je dan koken? Bedenk je dat voor je de boodschappen gaat doen? Of kijk je op de markt wat jou aanspreekt en maak je hier iets van? Wellicht kies jij voor een klassiek driegangenmenu met bijpassende wijnen of gaan jullie juist uitgebreid borrelen? Ieders kerstfeest is anders, zo ook het diner. Maar het kan bij iedereen wonderschoon zijn, superlekker en vooral ook heel gezellig!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Mcdartshop.nl voor een groot assortiment aan dartspullen

Een populaire sport om zowel te kijken, maar ook om zelf te beoefenen, is darts. Het is een laagdrempelig spelletje dat je zowel thuis,...

Raamdecoratie voor je woonkamer uitzoeken? Dit zijn de beste tips

Ben je bezig met de inrichting van je woning? Dan is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de raambekleding van iedere kamer....

NFT’s, de opvolger van cryptocurrency?

De onlinewereld waar tegenwoordig zo veel verhandeld wordt, zorgt ervoor dat er alsmaar nieuwe methoden en manieren bijkomen waarmee je bepaalde zaken kan kopen....