Geen nachtrust

De ochtend breekt aan. Ik ben klaarwakker en moe tegelijkertijd. Ik heb niet geslapen vannacht. Ik was te veel aan het nadenken. Ik dacht over alles na. Over het leven en hoe het met me ging. Ik besloot om mijn bed uit te gaan en maar is te gaan ontbijten. Ik zat lusteloos voor mijn telefoon een beetje op het internet te scrollen en at mijn ontbijt. Daarna stapte ik onder de douche en ging me klaar maken om naar werk te gaan. Ik stapte in mijn auto en kwam bij werk aan. Hier kreeg ik gelijk de vraag: “is alles goed met je?” en natuurlijk reageer je dan met: “ja tuurlijk, niks aan de hand”. Ik liep door naar mijn kantoor en plofte neer op de stoel. Ik ging maar gewoon aan de slag zoals elke dag. Toen kwam er een collega binnenlopen en die zei dat ik misschien is met iemand moest praten. Maar ik had daar helemaal geen tijd voor. Ze vertelde kijk online daar vind je hulp bij depressie. Ik dacht dat kan geen kwaad.

Iemand om mee te praten

Ik reed naar huis en stopte mijn opwarm eten in de magnetron. Ik opende mijn laptop en ging is online kijken. Hier vond ik een online psycholoog. Dan zou je dus niet hoeven te reizen. Ook las ik dat het misschien juist beter kan voelen. Je bent namelijk in je eigen veilige omgeving. Op deze manier voelt het betrouwbaarder om over moeilijke onderwerpen te praten.

Welke voordelen hangen eraan?

Dus ik besloot verder te lezen over de voordelen van een online psycholoog. Het blijkt dat een behandeling vaker intensiever is. Ook hoef je niet te wachten in een wachtkamer, wat fijn is want dan is de kans om bekende tegen te komen geëlimineerd. Daarnaast zijn er geen wachtrijen en wordt de behandeling gecombineerd met apps bijvoorbeeld. En als laatst hoef je natuurlijk niet te reizen. Dus je bespaart tijd en reiskosten.

Wat kan ik zelf doen?

Maar ook ging ik kijken wat ik zelf kon doen. Ook hier vond ik veel informatie over. Ik kan mezelf helpen door bijvoorbeeld actief te blijven en op tijd mijn bed uit en goed eten. Ook werkt het om mezelf er over in te lezen. Op deze manier kan ik alles een stukje beter begrijpen. En natuurlijk alleen tegen mensen die echt dicht bij me staan het verhaal vertellen. Zoals ik alles las had ik nog veel om over na te denken. Misschien even nachtrust, dat werkt.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Hoe kom je van de stress op het werk af?

Werk kan zowel erg leuke als stressvolle momenten veroorzaken. Wanneer de stress de overhand begint te krijgen, dan zorgt dat voor erg vervelende situaties....

Een bijzondere waterstraal

Door een met een robijn of diamant belegde spuitkop en een straalbuis wordt water met een druk van circa 3800 bar gespoten. De waterstaal...

Een leaseauto, een goed idee?

Ik ben nu al een tijdje mijn eigen baas. Ik heb zelf een bedrijf gestart en heb nu ook al een mooie klanten basis...