Een echte klusvrouw

Daar ben ik dan, de enige echte klusvrouw. Ik zit zelf midden in een verhuizing samen met mijn vriend Nick. Wij hebben een prachtig oud huis gekocht in hartje Amsterdam. Een grote investering dus. Er moet echter wel veel aan gedaan worden. In deze blog vertel ik jullie waar ik allemaal tegenaan liep en wat juist heel erg goed ging.

De benedenverdieping

Het is een prachtig huis, laten we dat vooropstellen. Maar och, wat wordt het een zware klus om alles te verbouwen. Er moet een nieuwe isolatie gelegd worden, er zit een lek in het dak en de keuken is beschimmeld. Er moet een hoop gedaan worden dus. Nick en ik maken een plan van aanpak. Wat gaan we doen en hoe gaan we het doen. De rollen werden al gauw verdeeld en ik zat opgescheept met die vieze keuken. Gelukkig is er al een nieuwe besteld en hoef ik deze eigenlijk alleen nog maar te slopen. Nick gaat aan de gang met de isolatie en het dichten van het dak.

Terwijl ik mijn gereedschap pak om een einde te maken aan de vieze keuken hoor ik heel hard: ‘wacht!’ Nick riep mij om te zeggen dat ik niet zomaar kon beginnen met slopen. Hij vroeg of ik van tevoren had gecheckt of de leidingen uit stonden en de schimmel niet kon verspreiden naar andere plekken. Ja, dit had ik allemaal gedaan. Een beetje vertrouwen in deze klusvrouw!

Het begint erop te lijken

Ik ben zeer tevreden. Nick is lekker bezig en bij mij ligt de keuken al grotendeels uit. Dit gaat hoe dan ook naar de afval. Niemand wil dit meer hebben. Onderschat een vrouw niet als het gaat om dingen slopen in het huis.

Nu alle puin weg is, is het tijd om een vloer neer te leggen in zowel de keuken als de woonkamer. Dit zal een hele hoop schelen. Wij hebben gekozen voor een mooie strakke visgraat vloer. Nu de vloer erin ligt kon ik beginnen met het schilderen van de muren.

Dit duurde eigenlijk ook niet zo lang. Ik overtrof mezelf en Nick was erg trots op het eindresultaat.

De meubels

Een huis is pas af als er meubels in staan. Gelukkig hebben Nick en ik een beetje dezelfde smaak. We houden van een warme fijne sfeer maar ook van een industriële look.

Nick tilt de bank met zijn maten en ik neem onze leren stoelen mee. Het eerst wat Nick geregeld wilde hebben was de televisie. Maar natuurlijk, er werd zondag voetbal gespeeld. Jammer genoeg ontbrak de TV beugel waardoor het even wat langer zou duren.

Ons huis is nu zo goed als af. Het koste soms bloed zweet en tranen maar wij hebben samen hard gewerkt. We zijn erg tevreden met het eindresultaat. Van een oud kraakpand tot een super hip en modern nieuw huis.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Supplementen die je kunnen helpen in het dagelijks leven

Supplementen zijn stoffen die aan de normale voeding worden toegevoegd om tekorten aan bepaalde voedingsstoffen aan te vullen. Ook kunnen deze stoffen los in...

Met deze producten maak je jouw hengelsport nog leuker

Vissen kan je als sport op veel manieren doen. Tijdens deze sport is het uiteraard de bedoeling om vis te gaan vangen. Je kan...

Waarom telefoonservice uitbesteden?

  Als ondernemer bent u natuurlijk altijd druk met verschillende zaken. Binnen een onderneming zijn er altijd verschillende processen waaraan een ondernemer moet denken. Sommige...