Een auto leasen zonder enkele problemen

De laatste jaren is het een steeds grotere trend geworden. Waar we vroeger graag een nieuwe auto kochten en aan wilde schaffen, gaat het in deze tijd vooral om het leasen van auto’s. Voor een vast maandelijks tarief huur je een naar jouw gewenste auto, waarbij alles voor de auto inbegrepen zit. Onder een aantal voorwaarden 

Voordelen bij het leasen van een auto

Het leasen van een auto kan verschillende voordelen bieden. Zo is het een groot voordeel dat je geen auto koopt, maar dat je er dus eentje huurt. Je betaald een maandleijks vast tarief, waar al het onderhoud en keringen bij inbegrepen zijn. 

De grootste voordelen zijn dat jij niet verantwoordelijk bent voor de onderhoudsbeurten van de auto. De auto is namelijk niet van jou, jij maakt er alleen gebruimvan. Voor een maandelijks tarief ben je afgesloten van onverwachte keuringen, reparaties en meer. Je wet altijd wat je aan kosten kunt verwachten, zonder dat hier nog een schep bovenop komt!

Nadelen bij het leasen van een auto

Het leasen van een auto kan ook diverse nadelen met zich meebrengen. Wanneer j een nieuwe auto aanschaft, valt dit onder je eigen bezit. Bij het leasen van een auto lijkt dit ook wel zo, maar is dit toch even anders. Het leasen van een auto valt namelijk onder een lening, wat weer onder schuld wordt gezien. Het totaalbedrag wordt uiteindelijk ingekort op de eventuele hypotheek die je wilt afsluiten, of een andere soort lening die je af zou willen sluiten voor een bepaald doel.

Een auto leasen met negatieve BKR

Nederland wilt ervoor zorgen dat iedereen leeft zonder financiële zorgen. Stichting BKR is een stichting die ervoor zorgt dat niemand in de financiële problemen zal komen. Deze stichting staat vaak gekoppeld aan bedrijven die abonnementen aanbieden, en staan zij dus ook gekoppeld aan leasemaatschappijen. Echter is het een nadeel als je gekort wordt op je lease abonnement, terwijl je jezelf financieel hebt kunnen herpakken. 

Het is daarom belangrijk om te zoeken naar de voor u meest geschikte leasemaatschappij. Zo zijn er ook leasemaatschappijen waar je een auto kunt leasen terwijl je over een negatie BKR beschikt. Deze maatschappijen beoordelen jou zelf, zonder dat zij hier een derde partij voor inschakelen. Echter zit hier wel een risico aan verbonden, omdat je vervolgens wel vast aan het abonnement zit. Kijk dus eerst goed naar je financiële situatie, waarna je kunt starten met een auto leasen met negatieve bkr.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Hoe kom je van de stress op het werk af?

Werk kan zowel erg leuke als stressvolle momenten veroorzaken. Wanneer de stress de overhand begint te krijgen, dan zorgt dat voor erg vervelende situaties....

Een bijzondere waterstraal

Door een met een robijn of diamant belegde spuitkop en een straalbuis wordt water met een druk van circa 3800 bar gespoten. De waterstaal...

Een leaseauto, een goed idee?

Ik ben nu al een tijdje mijn eigen baas. Ik heb zelf een bedrijf gestart en heb nu ook al een mooie klanten basis...