Drie feitjes van wijn die u niet weet!

Er zijn veel leuke weetjes over wijn. Van de meest elementaire tot de meest complexe, deze vijf feiten over wijn zullen zeker indruk maken op elke gast. Drinken op je gezondheid is een eeuwenoude traditie die teruggaat tot het oude Griekenland. In het oude Griekenland dronk de gastheer van een diner een glas van de wijn voordat hij deze aan zijn gasten serveerde, om er zeker van te zijn dat de wijn veilig was om te drinken. Vandaag de dag is Californië de op drie na grootste wijnproducent ter wereld, gevolgd door Frankrijk, Spanje en Italië. Wilt u meer leren over wijn en waar het vandaan komt? Lees dan deze blog! 

Historie 

Ondanks de negatieve effecten op het lichaam, is wijn nog steeds een populaire drank. Het kan je helpen je ontspannen te voelen en het leven te waarderen, en het heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het is een van de oudste dranken die de mens kent. Het maken van een fles wijn is niet eenvoudig, maar landen over de hele wereld werken heel hard om kwaliteitswijnen te maken. Er zijn zelfs enkele interessante feiten over wijn, zoals de geschiedenis van de productie ervan. Deze informatie zal u zeker helpen om van een glas wijn te genieten.

Oorsprong

De kleur van wijn vertelt een verhaal over zijn geografische oorsprong. Donkere tinten wijn worden verbouwd in warmere klimaten, terwijl lichte tinten worden verbouwd in koelere klimaten. De lichtste wijn is echter zoeter dan de donkergekleurde, wat betekent dat hij lichter smaakt. Alcohol heeft meer invloed op vrouwen dan op mannen, maar vet absorbeert geen alcohol. De oudste persoon ter wereld zou 122 jaar oud zijn geworden, dankzij een dieet rijk aan olijfolie, chocolade en portwijn. Het eerste glas wijn werd uitgevonden door de oude Grieken, als een manier om matig drinken aan te moedigen en morsen te voorkomen.

 

De geuren van de wijn zijn niet hetzelfde, en de geuren van een bepaalde wijn zullen worden geassocieerd met een bepaald aroma. De tweede is de nasmaak. Deze is meestal minder intens dan de eerste. De derde is de leeftijd van de wijn. Hoe ouder de wijn is, hoe meer hij zal verouderen. De wijn is een geweldige manier om je avond met vrienden door te brengen. Je kunt wijn van overal ter wereld drinken. Zijn oorsprong is onlosmakelijk verbonden met de bodem waarin hij groeit. Zijn temperatuur houdt rechtstreeks verband met de streek. Zo zal een koeler klimaat resulteren in een wijn met een hoger suikergehalte. Een regio met een warm klimaat zal resulteren in een wijn met een hoge suikerconcentratie.

Druivensoort

Er zijn verschillende soorten druiven. Een druif die op zandgrond staat, zal zuurder zijn dan een druif die op een leemgrond staat. Een wijn die op leemgrond is geteeld, zal smaakvoller zijn. Een druif uit een warm klimaat zal rijp en sappig zijn. Daarentegen zal een druif uit een kouder klimaat wrang en weinig fruitig zijn. De Verenigde Staten is het op drie na grootste wijnproducerende land ter wereld.

 

Er zijn veel verschillende soorten wijn. De meest voorkomende soort is Cabernet Sauvignon. De op een na grootste is Merlot, of wat dacht u van de bekende chardonnay wijn? De op twee na grootste druif is Chardonnay. Een ton druiven kan tot 720 flessen wijn opleveren. De oudste wijn wordt "vinifera" genoemd. Ondanks zijn naam is het een geraffineerde drank. Het grootste wijnproducerende land ter wereld is Californië. En de oudste en meest populaire druiven worden variëteiten genoemd.

 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Een uitvaart Rotterdam kan heel mooi zijn

Niemand denkt graag aan zijn of haar eigen uitvaart of zelfs maar aan die van een dierbare. Maar wat nu als je ziek bent...

Alles wat je moet weten over Flib Advocatenkantoor

Je hoopt een advocaat nooit nodig te hebben. Toch kan het voorkomen dat je met jouw bedrijf problemen krijgt, waardoor je juridische hulp in...

We gaan verkassen!

Bijna niemand woont zijn of haar leven lang op één en dezelfde plek. Iedereen verhuist wel een keer, bijvoorbeeld als je uit het ouderlijk...