Dit is waarom Kia het op een na populairste automerk in Nederland is

De afgelopen jaren is het Koreaanse automerk Kia flink in haar populariteit gestegen hier in Nederland. Inmiddels doet Kia het zo goed, dat het al in de eerste vier maanden van 2020 het op een na populairste automerk in Nederland is, na Volkswagen. Waarom kiezen zoveel Nederlanders nu voor Kia? Daar zitten verschillende redenen achter. Naar mijn mening zijn dit de grote voordelen van het merk Kia:

Verschillende prijsklassen

Allereerst is het fijne van Kia dat ze modellen in verschillende prijsklassen aanbieden. Dit betekent dat er voor iedereen wel een Kia bij zit die binnen hun budget past. Of je nu kiest voor een gloednieuwe Kia Picanto of een Kia Rio occasion voor vriendelijke instapprijzen, of wat hoger inzet en gaat voor een Kia Stinger of volledig elektrische e-Niro. Voor ieder zit er wel wat wils bij. Vooral de Picanto en Rio zijn populaire en vooral compacte stadsauto's die je steeds vaker op de weg ziet rijden. En waar Kia er in het begin misschien voor sommigen nog een uitstraling had van saai automerk, heeft Kia de afgelopen jaren flink met het design speelt. Vrijwel alle Kia modellen hebben tegenwoordig een sportief en herkenbaar uiterlijk.

Lange garantietermijn

Een groot voordeel van Kia is toch wel een garantie beleid. Hoe win je als minder bekend automerk op de automarkt het vertrouwen van de consument? Door niet twee of vier, maar wel zeven jaar garantie te bieden. Met zeven jaar garantie, mits je niet meer dan 150.000 km hebt gemaakt, rij je natuurlijk een stuk zelfverzekerder de showroom uit met je nieuwe Kia. Andere bekende automerken zoals Renault, Volkswagen en Opel bieden ter vergelijking maar twee jaar garantie op hun modellen. Wel zonder kilometerbeperking, dat dan weer wel.

Kia Rio

Een van de populairste modellen van Kia is de Rio. Deze zagen we in het jaar 2000 voor het eerst in Europa verschijnen en sindsdien heeft dit model zich met de jaren flink verbeterd. Hoewel de Rio behoorlijk compact is, heeft het een relatief krachtige motor. Zelfs met de basisuitvoering kun je flink optrekken, en dat is natuurlijk erg fijn. Daarnaast is dit compacte autootje verrassend ruim van binnen. Dat is iets wat je niet zo snel verwacht als je een Rio van de buitenkant ziet. Ook in de kofferbak is relatief veel laadruimte. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, maar wat minder te besteden hebt, dan is de Rio een goede keuze. Je hebt al een nieuwe Rio voor minder dan 20.000 euro. En ook voor een Kia Rio occasion kun je zeer aantrekkelijke deals vinden.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Met Pink Gellac zien je nagels eruit als om door een ringetje te halen!

Heb jij ook je slippers alweer uit de kast gehaald om er deze zomer op te kunnen lopen? Of heb je jezelf eens een...

Hoe match ik oorbellen bij mijn outfit?

Als je een leuk outfit hebt samengesteld, wil je er natuurlijk ook goed bij lijken. Een paar mooie oorbellen kunnen het verschil maken tussen...

Kamerplanten: de voordelen

De tijd van planten in de achtertuin is niet voorbij, maar er komen wel steeds meer planten in woningen. Dit is niet zonder reden,...