Dit is alles wat je moet weten over epoxy als een product

Wanneer jij vaak aan het klussen bent, bestaat de kans dat jij weet wat voor een product epoxy nou eigenlijk is. Er zijn echter ook mensen die nog nooit van de naam hebben gehoord. Als jij ermee wilt gaan klussen is het toch wel handig om te weten wat het nou eigenlijk precies is en waar het voor dient. Ook zijn er verschillende varianten van het product die niet allemaal even geschikt zijn voor elke klus. Hier zul je dus ook het verschil tussen moeten kennen voordat je met de epoxy aan de slag gaat.

Wat voor een product is epoxy?

Als je nog niet precies weet wat epoxy is, het is en product dat gemaakt is van hars en ook wel kunsthars wordt genoemd. Dit komt doordat het gemaakt is van twee verschillende componenten, de vloeibare basiscomponent is hars en de ander is een verharder. Door deze te mengen komt er een materiaal uit dat hard is en een beetje te vergelijken is met plastic. De hardheid en het doorzichtige materiaal zijn erg gebruiksvriendelijk en hiermee ideaal voor als jij van plan bent om thuis te gaan klussen. Ook kun je met de kunsthars een hoop verschillende soorten klussen doen in huis. De samenstelling van de epoxy is echter niet altijd hetzelfde. Het product is al een aantal jaar op de markt en door de jaren heen zijn er steeds meer varianten van het product op de markt gekomen. Deze verschillende soorten epoxy zijn niet allemaal even goed voor elke klus. Vandaar dat het goed is om te weten waar je op moet letten bij het kopen van epoxy.

Verschillende soorten epoxy

Wanneer jij op zoek bent naar epoxy is het goed om te weten dat de epoxy op sommige punten van elkaar verschilt. Zo is bij epoxy resin art de samenstelling van de twee vloeibare componenten niet hetzelfde als bij andere vormen van epoxy. Bij de originele variant van epoxy is de samenstelling bijvoorbeeld 1:1, terwijl dit bij resin art 2:1 is. Ook heeft de resin art epoxy een lage viscositeit en is deze UV stabiel. Dit maakt het mogelijk voor het product om het daglicht te weerstaan. Wanneer dit niet het geval is zal de epoxy gaan verkleuren en binnen de kortste keren toe zijn aan vervangen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Online gokken in Nederland

Wat zijn online gokkasten in Nederland en hoe werken ze? Online gokkasten in Nederland zijn de laatste jaren steeds...

Het belang van employer branding

Wat is employer branding en waarom is het belangrijk? Employer branding is de praktijk van het ontwikkelen en bevorderen...

Met deze supplementen kan je succesvoller presteren in de sportschool

Sporten is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door genoeg in beweging te blijven zal je voor een gezond lichaam gaan zorgen. Iedereen heeft echter een...