De verzorging van je paard

Voor vele meiden is het een grote droom, een eigen paard! Samen met een aantal vriendinnen naar de manege, om vervolgens paard te rijden en de dieren te verzorgen. Naast dat paarden erg bekend staan onder jongere meiden, is het ook onder oudere mannen en vrouwen en mannen populair. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om voor een paard te zorgen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen paard aanschaffen wanneer je over de ruimte beschikt, maar zijn er ook vele mensen die hun paard bij de manege hebben staan. In dit blog vertel ik graag hoe je jouw paard het beste kunt verzorgen, welk soort voer het beste is en meer!

Wat is het ideale voer voor mijn paard?

Waar wij als mensen kunnen kiezen uit verschillende soorten voedsel, sid it voor een paard precies hetzelfde. In de dierenwinkel en online kun je verschillende soorten voeding kopen voor je paard. Twee vormen van voeding die extra kracht bieden, zijn slobber en luzerne voor paarden. 

Je kunt slobber kopen voor je paard, wanneer je jouw paard eens goed wilt verwennen. Slobber wordt namelijk gezien als een ware traktatie voor het paard. Slobber is een pap van zemelen, met diverse toevoegingen en bepaalde supplementen, zoals calcium. Van oudsher staat het bekend als een luxe traktatie voor je paard. Zo is het niet verstandig dat je altijd slobber gaat kopen, maar kun je je paard zeker eens verwennen met deze traktatie.

Een andere soort voeding dat zeer geschikt is voor je paard, is luzerne voor paarden. De gedroogde luzerne voor paarden bestaat uit een vaste plant, die bekend staat om zijn blauw/paarse bloemen. Het is een eiwitrijke plant, die men vervolgens droogt om hier ideale voeding voor te maken. Luzerne voor paarden is te vermengen met het krachtvoer, voor eiwitrijke voeding voor je paard!

Het schoonmaken van de stal en meer

Naast het paardrijden en verzorgen van het paard, zijn er ook iets minder leuke klussen te doen. Om het paard schoon en mooi te verzorgen, is het belangrijk dat de stal regelmatig schoongemaakt wordt. Ververs regelmatig het water, borstel je paard eens goed en maak de rest van de stal goed schoon. Hierdoor zal het paard zich niet weer snel vies kunnen maken. Het meest hygienisch is om de paardenstal dagelijks uit te mesten. Je paard zal hierdoor ook het minst vies worden. Echter kun je ook kiezen voor een oppotsysteem van stro, om vervolgens de stal te 'trekken', en hem op deze manier uit te mesten.

Dat wordt scheppen, opruimen, poetsen, om de stal vervolgens te bedekken met de juiste bodembedekking. Succes met de klus!

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

De voordelen van B2B ondernemen

Een eigen bedrijf beginnen, het is een droom van velen. Je kunt voor jezelf werken aan iets waar je passie voor hebt, veel verdienen...

Dierlijke producten zijn niet meer van deze tijd

Steeds meer zien we mensen die overstappen van ‘iedere dag een stukje vlees’ naar een meer flexibele denkwijze. Sommige mensen stappen helemaal over en...

3x de leukste stedentrips in Nederland

Voor de ultieme stedentrip hoef je niet perse naar Lissabon, Berlijn of andere hippe stad in het buitenland. Wist je dat Nederland namelijk ook...