De vele voordelen van dadels, ben jij al fan?

In Nederland zijn we het gewend dat we veel verschillende ingrediënten en recepten van over de hele wereld gebruiken. We laten ons inspireren door de meest verre landen, ondanks dat de meesten ook nog steeds fan zijn van Hollandse kost. Deze ontwikkeling heeft er onder andere voor gezorgd dat dadels steeds meer te verkrijgen zijn in ons koude kikkerlandje. En ondanks dat veel mensen ze nog nooit hebben geproefd zijn er ook velen die ze al ontdekt hebben en er ontzettend fan van zijn! Deze Oosterse lekkernij heeft namelijk vele voordelen, die we in dit blogje voor je op een rijtje zetten:

Dadels zitten bomvol vezels

Een dadel zit werkelijk boordevol vezels, en is daarmee een gezonde keuze. Als jij geregeld last hebt van verstopping dan is het slim om elke dag een paar dadels te eten, bijvoorbeeld één dadel na elke maaltijd. Het nadeel eraan is dat als je er teveel van eet je ook flink last van diarree kunt krijgen. Zoals bij vrijwel alle voedingsmiddelen geldt dus: eet ze met mate. Vergeet overigens niet om als je ze tegen obstipatie eet om ook voldoende water te drinken. Ze mogen dan je stoelgang versnellen, maar als jij te weinig vocht tot je neemt dan is het effect lang niet zo groot, en droog je in feite nog sneller uit.

Dadels zijn natuurlijke zoetmakers

Hou jij wel van bakken, maar vind je het helemaal niets om overal een flinke lading suiker in te doen? Doordat dadels van zichzelf zo zoet zijn kun je ze prima gebruiken als zoetmiddel, bijvoorbeeld in koekjes, cakes of een lekker bananenbrood. Om ze op deze wijze te gebruiken kun je ze het beste in een keukenmachine fijnhakken. Ze zijn namelijk behoorlijk plakkerig, dus het is een flink karwei om ze met de hand in kleine stukjes te moeten snijden. Je zult ze natuurlijk nooit extreem klein krijgen, maar het is dan ook geen ramp als je ze in het eindproduct kunt zien zitten, integendeel. Veel mensen die houden van gezonde baksels gebruiken regelmatig dadels om deze zoeter te maken, omdat je zo veel minder (of geen) suiker of ander zoetmiddel nodig hebt. En je voegt er gelijk een flinke portie vezels aan toe, wat wil je nog meer?

Dadels zijn gemakkelijk te combineren

Doordat ze weliswaar heel zoet, maar ook neutraal smaken kun je dadels makkelijk combineren met andere smaken. Ze smaken bijvoorbeeld verrukkelijk met een beetje roomkaas erin, maar je kunt er ook chocolade overheen gieten en uit laten harden. Houd je van bonbons, maar kies je liever voor de gezonde variant? Bij Yogi&Yousef kun je online dadels bestellen, waaronder de variant met pure chocolade eroverheen. Om je vingers bij af te likken, ga jij ze proberen?

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Online gokken in Nederland

Wat zijn online gokkasten in Nederland en hoe werken ze? Online gokkasten in Nederland zijn de laatste jaren steeds...

Het belang van employer branding

Wat is employer branding en waarom is het belangrijk? Employer branding is de praktijk van het ontwikkelen en bevorderen...

Met deze supplementen kan je succesvoller presteren in de sportschool

Sporten is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door genoeg in beweging te blijven zal je voor een gezond lichaam gaan zorgen. Iedereen heeft echter een...