De populariteit van PVC-vloeren: wat maakt het zo populair?

Als u op zoek bent naar een vloermateriaal dat zowel stijlvol als duurzaam is, dan is PVC wellicht de perfecte optie voor u. Dit synthetische materiaal is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen, en er zijn verschillende redenen waarom het zo populair is. In dit artikel nemen we een kijkje naar enkele van de belangrijkste factoren die PVC vloeren zo populair hebben gemaakt.

PVC zijn voordelig en populair

Een PVC-vloer is, buiten een betaalbare vloer, om vele redenen populair. Hieronder kort een optelsom van de vele voordelen van PVC-vloeren.

  1. PVC vloeren zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Door het productieproces van PVC-vloeren hebben ze een sterke laag aan het oppervlak, waardoor ze heel slijtvast zijn.
  2. Een PCV-vloer heeft de eigenschap dat het veel geluid opneemt, waardoor het geluidniveau laag blijft in elke ruimte. Meer rust in je eigen huis voor jezelf als voor de buren.
  3. Qua onderhoud zijn PCV-vloeren heel gemakkelijk schoon te maken, vuil en stof worden makkelijk verwijderd door het dweilen van het oppervlak. Dat maakt deze vloer dan ook stuk hygiënischer dan andere materialen.
  4. PCV-vloeren zijn water- en vochtbestendig. Dat maakt ze dus ideaal voor elke ruimte, zelfs op je badkamer kun je een PVC-vloer leggen.
  5. Een PVC-vloer met een kliksysteem is gemakkelijk te leggen. De stroken zijn makkelijk te snijden zonder speciaal gereedschap. Dus ook een doe-het-zelver kan met een beetje inlezen een vloer zelf leggen en daarmee kosten besparen. Er zijn zelfs PVC-vloeren die een geïntegreerde ondervloer hebben, dat maakt het leggen nog makkelijker.
  6. Als er schade hebt aan je PVC-vloer, kan de plek waar de vloer beschadigd is, makkelijk vervangen worden met nieuwe stroken. Je hoeft dus niet hele vloer te vervangen. Dat maakt de vloer nog duurzamer vergeleken met andere vloeren.
  7. PVC-vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Een andere mooie eigenschap van een PVC-vloer is dat ze heel warmte doorlatend zijn. Dit maakt ze dus ideaal voor vloerverwarming en ook zonder vloerverwarming voelt de vloer prettig aan voor je voeten, omdat de vloer de kamertemperatuur aanneemt.

Vele mogelijkheden qua look en feel

Qua look en feel is er veel mogelijk met een PVC-vloer, ook hierdoor winnen deze vloeren steeds meer aan populariteit in de Nederlandse huishoudens. Zo heb je een houtlook van veel soorten hout die met de technieken van nu, bijna niet meer zijn te onderscheiden zijn van echt hout. Je kan ook voor een betonblok kiezen voor een industriële en stoere look en feel. Ook zijn er mogelijkheden voor een tegel-look met allerlei motieven voor een landelijk uitstraling of als meer een uitgesproken uitstraling zoekt.

Kortom, naast alle geweldige voordelen van een PVC-vloer, kun je met een PVC-vloer werkelijk alle kanten op om te zorgen voor de look en feel in je huis die jij zoekt!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Online gokken in Nederland

Wat zijn online gokkasten in Nederland en hoe werken ze? Online gokkasten in Nederland zijn de laatste jaren steeds...

Het belang van employer branding

Wat is employer branding en waarom is het belangrijk? Employer branding is de praktijk van het ontwikkelen en bevorderen...

Met deze supplementen kan je succesvoller presteren in de sportschool

Sporten is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door genoeg in beweging te blijven zal je voor een gezond lichaam gaan zorgen. Iedereen heeft echter een...