De bouw is mijn passie

Ik werk nu al 6 jaar in de constructie. Het is mijn passie. Veel mensen zien het als werk als simpel en niet bijzonder. Ik daarentegen vind het geweldig werk. Ik heb meegeholpen aan de grootste projecten. Ik heb meegeholpen aan een heel groot hotel en een wijk uit de grond te stampen. Het is erg bijzonder hoe een kleine groep mensen een hele woonwijk binnen no time kunnen plaatsen. Hiervoor heb je veel kracht nodig en uithoudingsvermogen. Ook in het warme weer moet je hard door werken ook al zweet je je kapot.

Mijn favoriet

Naast het harde werk word je heel close met je collega’s je bent elke dag in contact met elkaar en je moet elkaar natuurlijk veel helpen. Je kan niks alleen doen. Naast het harde werk met je handen moet je ook veel met machines doen. Ik heb dan ook drie favorieten machines om mee te werken. Maar mijn meest favoriete machine is de graafmachine. Ook heb ik dan een specifiek merk van graafmachines namelijk Komatsu. Het heeft een wielaandrijving, een werklamp en een zwaailamp met een gesloten cabine. Ook de techniek vind ik erg fascinerend. Het is erg automatisch en alles is verzorgd.

Fascinerend hoe efficiënt

Naast alleen het graven kan je er gronden mee verdichten, een pallet stenen verpakken, een gebouw mee slopen en je kan er zelfs mee zagen. Het is dan ook een hele efficiënte machine, waar wij in Nederland natuurlijk van houden. Het leukste vind ik nog dat je dan even een momentje voor jezelf hebt. Niemand die tegen je kan schreeuwen en niemand om je heen die tegen je aan praat. Je bent dan eigenlijk met je eigen projectje bezig. Natuurlijk moet je wel luisteren naar instructies voor dat er iets fout gaat. Dat kan natuurlijk snel gebeuren in de bouw.

Wat maakt de bouw nog meer leuk

Dat is ook nog een punt wat de bouw leuk maakt, de spanning. Er kan altijd elke seconde iets gebeuren. Als je niet goed oplet kan er iets mis gaan. Je hoort namelijk wel vaker dat er een ongeluk voorkomt, zeker bij grote projecten. Af en toe wanneer ik aan het werk ben vind ik wel dat het design anders kan. Maar ik ben natuurlijk geen architect, misschien was dat ook wel een leuk beroep. Maar soms kan ik ook wel inspelen op de architect om toch iets te veranderen aan het ontwerp. Maar dan moet ik wel erg overtuigend zijn. Het is me één keer gelukt, en het maakte het gebouw veel mooier. Ook al was het maar een klein detail.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

CBD olie, wat is dat?

Het is tegenwoordig een hele hype, cbd olie. Maar wat is het eigenlijk? Cbd is afkomstig van de cannabisplant en is een natuurlijk product....

Wat kun je met MDF fineer?

Er zijn veel verschillende materialen die je kunt gebruiken voor verschillende dingen. Hierom kan het soms lastig zijn om te weten wat een materiaal...

Welke parfum geur past het beste bij jou?

Bijna alle vrouwen in Nederland gebruiken parfum om dagelijks lekker te ruiken. Een spuitje in de hals, of een spuitje op de pols: een...