Dashcams inzetten voor zakelijke doeleinden

Een lens dashcam, een dual lens dashcam, 360° dashcam met panoramisch zicht… welke boordcamera kies je voor een betere veiligheid in je zakelijke auto? Deze speciale blog geeft je alle antwoorden op jouw vragen.

Letterlijk staat het woord dashcam voor dashboard camera. Het wordt in het voertuig geïnstalleerd om de veiligheid tijdens de hele reis te garanderen. Heel vaak wordt hij op de voorruit of de achteruitkijkspiegel bevestigd. De ingebouwde camera is gebouwd om alles wat er in of rond de auto gebeurt nauwkeurig vast te leggen en op te slaan. Hierdoor wordt de dashcam gezien als een stille getuige die bij een ongeval zeer nuttig kan zijn, met name om jouw goede trouw te bewijzen, ook als je aan het werk bent! Het kan ook het kenteken, het merk of het model van de andere auto registreren als er iets gebeurt. Dus als jij met je bedrijfsauto of -busje op pad bent en er gebeurt iets, dan heb jij in ieder geval het bewijs om daar iets mee te doen.

Hoe kies je de juiste dashcam?

Bij het kiezen van een auto camera systeem voor je bedrijfswagen moet je eerst kijken naar de soorten dashcams. Het is belangrijk op te merken dat deze toestellen beschikbaar zijn in 3 verschillende varianten: single-lens of single-channel dashcams, dual-lens dashcams, en 360° dashcams met panoramisch zicht.

Naast dit aspect zijn er nog veel meer zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van zo'n camera. De resolutie van de beelden moet niet worden onderschat. De dashcam registreert alles wat er op de weg gebeurt terwijl het voertuig in beweging is. Dit is de reden waarom de kwaliteit van de afbeeldingen een belangrijk aspect zou moeten zijn. Ook het gezichtsveld is een aspect waar je op moet letten. Dit wordt ook wel de kijkhoek genoemd. Camera's met een kijkhoek tussen 120 en 180° bieden betere resultaten.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat er 's nachts of overdag kan worden gereden. Dus als een camera overdag filmt, moet hij ook in de late uurtjes kunnen filmen. Daarom raden we camera's aan die zijn uitgerust met een nachtzicht-modus die, dankzij infrarood-LED's, onmiskenbare scherpte van de beelden bieden, ook bij weinig licht.

Hoe zit het met de parkeermodus?

Het is wanneer het voertuig in beweging is dat een dashcam in werking treedt. Wanneer de motor van de auto echter uit is, gaat hij in stand-by. Gelukkig zijn sommige modellen uitgerust met een parkeermodus. Dankzij hun ingebouwde sensoren kunnen deze apparaten beweging rond het voertuig detecteren en een opname starten van wat er in het gezichtsveld van de camera gebeurt. Zo bescherm je je bedrijfsauto ook als je er zelf geen zicht op hebt, oftewel wanneer hij ergens geparkeerd staat, handig!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...