Boekhouden is lastig en vervelend 

Elk bedrijf dat actief is op de Nederlandse markt moet regelmatig belasting afdragen aan de Nederlandse belastingdienst. Het is dus erg belangrijk dat de boekhouding altijd op orde is, want door goed te boekhouden, kan je namelijk achterhalen welk bedrag je aan de belasting moet afstaan. Dit is niet alleen belangrijk voor de belastingdienst, maar ook voor jezelf. Door je boekhouding goed te verzorgen, kan je namelijk ook achterhalen hoe je bedrijf ervoor staat, hoeveel winst er gemaakt wordt en is het mogelijk om een inschatting voor de komende jaren te maken. Helaas is boekhouden voor de meeste mensen niet leuk en zijn er talloze regels en eisen waar jij rekening mee moet houden. Veel startende ondernemers gaan daar de fout mee in waardoor ze boetes kunnen krijgen en dus geld verliezen. Hier vind je meer informatie over hoe je het boekhouden op de juiste manier aanpakt. 

 

De boekhouding uitbesteden 

Als eigenaar van een onderneming ben je natuurlijk het liefst de gehele dag bezig met je onderneming. Helaas moet de boekhouding ook gedaan worden en daar worden de meeste ondernemers niet echt blij van. Je kan daarom het beste de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder of accountant. Deze personen zijn namelijk opgeleid tot boekhouder of accountant en houden zich daarom constant bezig met fiscale regels met betrekking tot de boekhouding. Ze zijn dus dol op papierwerk en cijfers. Je kan er dan ook vanuit gaan dat de boekhouding altijd correct gedaan wordt door deze personen. Daarnaast liggen de kosten van een boekhouder of accountant relatief laag in Nederland. Er is ook wel een gezegde dat een goede boekhouder of accountant zichzelf altijd terug verdient. 

 

Boekhouding automatiseren 

Tegenwoordig doen we steeds meer met het internet en de kans is ook groot dat jij facturen aangeleverd krijgt per e-mail of bestellingen van je webwinkel kan inzien via een API. Het is in dat geval slim om eens te kijken naar het automatiseren van je volledige boekhouding. Dit kan namelijk door een ERP systeem te koppelen aan je boekhouding. Een ERP systeem kan dan automatisch facturen en bestelling ophalen uit verschillende systemen en kan dit vervolgens ook weer op een correcte manier verwerken in de boekhouding. Houd er wel rekening mee dat een ERP systeem alleen interessant is voor grotere ondernemingen met personeel. Als je dus een ZZP’er bent, dan kan je het beste kijken naar een standaard boekhoudingsprogramma. Als je wilt weten hoe je de boekhouding precies kan automatiseren met het systeem van https://www.planlogic.nl/, dan is het zeker raadzaam om eens de handleiding sap boekhoudprogramma door te lezen. 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Online gokken in Nederland

Wat zijn online gokkasten in Nederland en hoe werken ze? Online gokkasten in Nederland zijn de laatste jaren steeds...

Het belang van employer branding

Wat is employer branding en waarom is het belangrijk? Employer branding is de praktijk van het ontwikkelen en bevorderen...

Met deze supplementen kan je succesvoller presteren in de sportschool

Sporten is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door genoeg in beweging te blijven zal je voor een gezond lichaam gaan zorgen. Iedereen heeft echter een...