Bij welke gelegenheden kiezen mensen ervoor om de vlag uit te hangen?

In Nederland zie je het af en toe, de Nederlandse vlag. De Nederlandse mentaliteit is hierin natuurlijk heel anders dan de mentaliteit in andere landen, zoals in de USA. Hier zie je de Amerikaanse vlag op ontzettend veel verschillende gebouwen, zoals overheidsgebouwen en scholen. De meeste Amerikanen zijn erg trots op hun vlag en dit laten ze duidelijk blijken. Echter, hoe zit dit eigenlijk in Nederland en wanneer kiezen de mensen in Nederland ervoor om de vlag uit te hangen?

 

De vlag uit op feestdagen

In Nederland kiezen de meeste mensen ervoor om de vlag uit te hangen op feestdagen. Feestdagen zoals de verjaardag van de koning en bevrijdingsdag. Daarnaast zijn er nog een aantal andere momenten waar mensen ervoor kiezen om de vlag uit te hangen, bijvoorbeeld als iemand geslaagd is. In de periode vlak voor de zomervakantie kan het dus ook zijn dat je op veel locaties in woonwijken de Nederlandse vlag ziet hangen. Naast dat mensen de Nederlandse vlag ophangen, kiezen zij er vaak ook voor om een oude schooltas aan de vlaggenmast te hangen.

 

Het ophangen van de Nederlandse vlag 

Naast dat mensen in Nederland de vlag uithangen als er iets positiefs is gebeurt, kiezen mensen er ook voor om de vlag halfstok te hangen als er iets negatiefs is gebeurt. Zo wordt de Nederlandse vlag halfstok gehangen tijdens de dodenherdenking. Als de vlag halfstok hangt, hangt de vlag halverwege de vlaggenmast. In Nederland worden er voornamelijk twee verschillende vlaggenmasten gebruikt.

 

De verschillende vlaggenmasten

In Nederland hebben een aantal mensen een losstaande vlaggenmast. Echter, het grootste gedeelte van de Nederlanders heeft een vlaggenhouder gemonteerd op de gevel. Een aantal nieuwbouw woningen worden zelfs opgeleverd met een vlaggenhouder aan de gevel. Dit komt doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om de vlag buiten te hangen. 

 

Een tegen van betrokkenheid

Het uithangen van de vlag is eigenlijk een teken van betrokkenheid en verbinding. Daarnaast kan het dus ook een teken zijn van vreugde. Volgens een aantal experts zijn steeds meer Nederlanders bezig met de onderlinge verbinding. Door alle vervelende dingen die er op dit moment in de wereld spelen, vinden zij het van belang dat Nederlanders elkaar steunen in goede en in slechte tijden. Geldt dit ook voor jou, maar heb je op dit moment nog geen eigen vlaggenmast? Dan zou het verstandig kunnen zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden van een vlaggenmast of een vlaggenhouder rondom jouw woning.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Lissabon een stad met veel cultuur

Wat is jouw idee van een perfecte vakantie? Lissabon is de perfecte bestemming voor een vakantie. Er is veel te zien en te doen...

Goedkope kerstpakketten voor jouw bedrijf

Kerstmis is voor veel verschillende mensen een belangrijke feestdag. Gedurende deze dag gaan mensen graag lekker eten en genieten van het besteden van tijd...

Een Particuliere of zakelijke lening?

Het aangaan van een lening kan een ondernemer helpen om een bedrijf te starten of om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Als ondernemer heb...