Bezig met bouwen

Het hele jaar door bouwen we aan van alles. Van figuurlijke zaken zoals onze dromen en doelen, als praktische zaken zoals onze huizen. In deze blog bespreek ik het bouwen aan dat laatste. Want hoe zorg je er nu voor dat een verbouwing zo soepel mogelijk verloopt en je jezelf niet aan hoeft te sluiten bij de groep die een nachtmerrie ervaring hebben gehad? Ik geef je tips. Lees je mee?

Alle stappen op een rijtje

Voor je begint, moet alles duidelijk zijn. Tijdens het proces kan je natuurlijk een beetje afwijken van de uitgeschreven stappen en tijdlijn maar door je plan uit te werken samen met die stappen en de tijd die je inschat dat het allemaal kost, heb je een veel beter overzicht en kan je dus ook op tijd ingrijpen als iets mis dreigt te gaan. Jij ziet namelijk al voor het kwaad geschied, waar het niet lekker loopt en zo kan je hierop anticiperen.

Toestemming geregeld

Zodra het plan duidelijk is, zal dit nog moeten worden goedgekeurd bij de gemeente. Zeker voor grote verbouwingen moet het altijd. Een nieuw likje verf op de muren is tot daaraantoe maar als je een aanbouw erbij klust, dan moet er onder andere een graafmelding gemaakt worden, wanneer materiaal in de grond verankert moet worden. Je kan redelijk makkelijk een Klic melding doen, klik op de link voor meer informatie hierover, zo weet je dat je altijd aangekondigd en goedgekeurd bezig bent. En ik ga er nu voor het gemak van uit dat het er voor het plan in het algemeen al een vergunning is afgegeven. Regel dit op tijd zodat je plannen hier niet eindeloos door worden vertraagd.

Materiaal op locatie

Als je bijna gaat beginnen is het ook handig als al het materiaal in volgorde van stappen op de locatie is. Zo kan je soepel aan de slag en word je niet onderbroken door ontbrekende boutjes en moertjes. Hebben bepaalde materialen een lange levertijd, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk besteld en kijk of het materialen zijn waar je later mee aan de slag kunt zodat je nu snel kan beginnen.

Oog voor de afwerking

Reken ook wat tijd aan het einde van de verbouwing in. Deze extra tijd kan je gebruiken om de details bij te werken en eventuele onvolmaaktheden te herstellen. Zo blijft er geen werk liggen en lever je dus iets op waarvan je met honderd procent zekerheid kan zeggen; dat is helemaal af!

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Online gokken in Nederland

Wat zijn online gokkasten in Nederland en hoe werken ze? Online gokkasten in Nederland zijn de laatste jaren steeds...

Het belang van employer branding

Wat is employer branding en waarom is het belangrijk? Employer branding is de praktijk van het ontwikkelen en bevorderen...

Met deze supplementen kan je succesvoller presteren in de sportschool

Sporten is voor iedereen ontzettend belangrijk. Door genoeg in beweging te blijven zal je voor een gezond lichaam gaan zorgen. Iedereen heeft echter een...