Als fotograaf heb je een goede camera nodig

Wanneer je gaat fotograferen, dan komt er natuurlijk veel op je af. Want je kan wel leuk foto's gaan maken, en misschien maak je wel een paar mooie gelukstreffers, maar je wilt natuurlijk altijd mooie foto's maken. En dan is het wel goed wanneer je er steeds beter in wordt en altijd mooie foto's weet te maken waar je mensen mee kan verbazen.

 

Verschillende soorten camera's

Je komt om in de mogelijkheden wanneer je naar een camera gaat zoeken. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende camera's. Van spiegelreflex camera's tot compact camera's. Compact camera is klein en handig om overal mee naar toe te nemen. Als je geen zin hebt om met een heel groot toestel rond te lopen, dan is een compact camera eigenlijk ideaal. Maar alles heeft natuurlijk zo zijn voor en nadelen. Want met een spiegelreflex zitten dan weer net wat meer functies op. Nu is er in de laatste tijden natuurlijk veel veranderd en kan je eigenlijk met bijna elke camera hetzelfde schieten. Het is dan juist een kwestie van oefenen en kijken welke camera jij fijn vindt om mee te werken. Want dat is natuurlijk wel belangrijk. En zo hebben ook verschillende camera's andere functies of hoe makkelijk het is om foto's over te zetten. 

 

Aantal lenzen in overvloed

Buiten dat je een keuze moet maken wat voor camera je gaat nemen, is het ook zo dat je ook nog lenzen kan kiezen. Bij sommige camera's kan je de lens niet wisselen en is dat een camera die altijd zo werkt. Maar je hebt ook heel veel camera's waar je de lens van af kan halen en een andere lens op kan zetten. Zo kan je ook nog eens wisselen met lens en dat kan juist nog mooiere foto's opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een microlens om heel erg in te zoomen op een object. Of juist een groothoek lens waar je nog meer mee vast kan leggen dan met een gewone lens. Je hebt hier ook oneindig veel keuze in.

 

Maar wanneer je net begint met fotograferen, dan is het natuurlijk ook belangrijk om eerst goed te oefenen en je te focussen en richten op een bepaalde camera en/of lens. Want je kan heel veel willen, maar het is wel zo handig wanneer je eerst handigheid in het een krijgt voordat je van alles gaat aanschaffen en je het bijvoorbeeld niet eens fijn vindt om te gebruiken. Dat is dan ook weer zonde van het geld.

More from author

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Hoe kom je van de stress op het werk af?

Werk kan zowel erg leuke als stressvolle momenten veroorzaken. Wanneer de stress de overhand begint te krijgen, dan zorgt dat voor erg vervelende situaties....

Een bijzondere waterstraal

Door een met een robijn of diamant belegde spuitkop en een straalbuis wordt water met een druk van circa 3800 bar gespoten. De waterstaal...

Een leaseauto, een goed idee?

Ik ben nu al een tijdje mijn eigen baas. Ik heb zelf een bedrijf gestart en heb nu ook al een mooie klanten basis...