5 Tips die je moet doen voor een weekendje weg met vrienden

Als je een weekendje weg gaat met vrienden zijn er verschillende dingen die handig zijn om van te voren te doen. Weg gaan met vrienden is natuurlijk heel leuk, maar het kan soms ook iets wat chaotisch zijn. Daarom is het slim om deze tips toe te passen zodat je voorbereid op vakantie gaat. Op die manier voorkom je onder andere dat er onderlinge irritaties komen.

Doe van te voren alvast de boodschappen

Wat slim is, is om van te voren alvast de boodschappen te doen. Vaak is het namelijk zo dat de supermarkt op het park veel duurder is dan eentje die gewoon in een dorp zit. Iets wat ook nog wel veel wordt gedaan is alcohol in Duitsland halen. Dit kan met een groep vrienden flink wat geld schelen.

Stel één iemand van de groep verantwoordelijk om alles te regelen

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden is het handig om één iemand de leiding te geven. Als er dan geboekt wordt, is het makkelijk als alles op dezelfde naam staat. Deze persoon zorgt er dan voor dat alles rondom de accommodatie goed verloopt. Als je dit niet door een iemand laat doen, kan het al snel een grote chaos worden.

Maak een potje voor leuke dingen

Als je graag nog leuke dingen wilt doen als je daar bent is het handig als je daar een potje voor maakt. Iedereen stopt daar dan hetzelfde bedrag in en daar kun je dan als groep zijnde geld uit halen als jullie iets leuks gaan doen. Op die manier blijven de kosten voor iedereen gelijk. 

Ga erheen met de auto

Het handigst is om met de auto naar de vakantiebestemming te gaan. Dit is erg handig als je vanuit daar ook nog ergens heen wilt. Wat ook een voordeel is aan met de auto gaan, is dat je vaak meer mee kan nemen. Als je geen eigen auto hebt kun je ook een auto huren. Zo heb je een huur auto Den Haag waarvan je eenvoudig gebruik kunt maken voor zowel een lange als korte periode. Als je een auto huurt via Greenwheels heb je een deel auto. Een deel auto is vaak een stuk goedkoper dan dat een huurauto is. Al helemaal als je hier een abonnement op hebt.

Zorg voor een lijstje met alle persoonlijke gegevens

Als er iets gebeurt met een van je vrienden is het handig als er een lijstje is van alle persoonlijke gegevens van iedereen. Hierop kun je bijvoorbeeld de huisarts zetten, medicijnen die mogelijk gebruikt worden, maar ook de burgerservicenummer van iedereen. Dit zorgt ervoor dat je in iedere situatie precies weet wat je moet weten. 

 

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Het kerstdiner van je dromen

We stevenen alweer af op de kerst. Morgen is het tijd voor Sinterklaas en daarna beginnen de voorbereidingen alweer met volle gang. Iets waar...

Alles wat je moet weten over bladluizen en hoe deze te bestrijden

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, de bladluis. Je vindt ze op verschillende plekken, zoals planten, struiken en bomen. Niet alleen...

Lees Vattenfall ervaringen voor tips over energiebesparing

Zou je graag willen besparen op energie? Dan kun je beginnen om goed te letten op je energieverbruik in huis. In dit kader kun...