4x voedingssupplementen die het overwegen waard zijn

Voedingssupplementen komen in allerlei vormen, maten en soorten voor. Van pillen tot poeders en van druppels tot capsules, tegenwoordig is er een groot aanbod van supplementen verkrijgbaar. Voedingssupplementen bevatten synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen die als aanvulling op de dagelijkse voeding zijn bedoeld. De meeste mensen krijgen genoeg voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten, maar toch kunnen sommige mensen baat hebben bij het gebruik van supplementen. Overweeg je om supplementen te nemen, zorg dan dat je een betrouwbaar merk uitkiest, zoals Solgar. Bij Solgar staat kwaliteit bovenaan en zij produceren daarom zelf de supplementen. Welke voedingssupplementen je kunt overwegen lees je hieronder.

Vitamine C

Vitamine C is een van de meest bekende vitamines en komt vooral voor in citrusvruchten, aardbeien, broccoli, paprika en aardappelen. Vitamine C helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid en is van belang voor een goede conditie van bloedvaten. Ook draagt het bij aan een goede stofwisseling, laat het je minder vermoeid voelen én ondersteunt het de normale vorming van collageen. Een echt wondermiddel dus wat iedereen nodig heeft. Als je een suppletie Vitamice C nodig hebt, dan kun je dit bijnemen als bruistabletten, kauwtabletten of poeder.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor een normale spierfunctie. Ook draagt het bij tot normale werking van de zenuwen en de psychologische functies. Magnesium komt in grote hoeveelheden in je lichaam voor, toch kan het zijn dat je magnesium bij wilt nemen. Vooral bij sporters is magnesium populair, die dit gebruiken voor het behoud van sterke en soepele spieren.

Visolie

Visolie is een olie die wordt gewonnen uit de lever van een vis. De olie is rijk aan omega 3 vetzuren die niet door ons lichaam worden aangemaakt. Je moet het binnen krijgen door vette vis te eten. Bijna iedereen kan wel baat hebben bij visolie. De vetzuren die hier in zitten dragen namelijk bij aan de algehele gezondheid, van het gezichtsvermogen en de hersenen tot het hart en de bloeddruk. Ook draagt het bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. Heb je meer visolie nodig dan je via voeding kunt binnenkrijgen, dan kun je visolie capsules innemen. Er zijn verschillende soorten, zoals omega 3, omega 6 en omega 9 capsules.

Zink

Tot slot het mineraal zink. Zink ondersteunt het immuunsysteem, het gezichtsvermogen, huid, haal en nagels. Als aanvulling op een uitgebalanceerd dieet kan een supplement zink dus best wat voordelen bieden. Omdat zink betrokken is bij veel processen in je lichaam brengt het veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Een zink supplement komt meestal in tabletvorm voor.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Horeca-inrichting, waar let ik op?

Ben je een startende ondernemer? Dan kan het voorkomen dat je een lager instapbudget hebt. Een horeca-inrichting kost over het algemeen veel geld. Vaak...

Wil je een auto huren voor een dag? Denk aan Greenwheels!

Een auto huren voor een dag was voorheen een hele onderneming. Je moest er een hele procedure voor doorlopen. Je moest je ergens op...

Hoe kan je het beste zeldzame Pokémon kaarten vinden?

Als jij Pokémon kaarten aan het verzamelen bent dan wil je natuurlijk over zoveel mogelijk verschillende zeldzame Pokémon kaarten beschikken die je collectie waardevoller...