4x voedingssupplementen die het overwegen waard zijn

Voedingssupplementen komen in allerlei vormen, maten en soorten voor. Van pillen tot poeders en van druppels tot capsules, tegenwoordig is er een groot aanbod van supplementen verkrijgbaar. Voedingssupplementen bevatten synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen die als aanvulling op de dagelijkse voeding zijn bedoeld. De meeste mensen krijgen genoeg voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten, maar toch kunnen sommige mensen baat hebben bij het gebruik van supplementen. Overweeg je om supplementen te nemen, zorg dan dat je een betrouwbaar merk uitkiest, zoals Solgar. Bij Solgar staat kwaliteit bovenaan en zij produceren daarom zelf de supplementen. Welke voedingssupplementen je kunt overwegen lees je hieronder.

Vitamine C

Vitamine C is een van de meest bekende vitamines en komt vooral voor in citrusvruchten, aardbeien, broccoli, paprika en aardappelen. Vitamine C helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid en is van belang voor een goede conditie van bloedvaten. Ook draagt het bij aan een goede stofwisseling, laat het je minder vermoeid voelen én ondersteunt het de normale vorming van collageen. Een echt wondermiddel dus wat iedereen nodig heeft. Als je een suppletie Vitamice C nodig hebt, dan kun je dit bijnemen als bruistabletten, kauwtabletten of poeder.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor een normale spierfunctie. Ook draagt het bij tot normale werking van de zenuwen en de psychologische functies. Magnesium komt in grote hoeveelheden in je lichaam voor, toch kan het zijn dat je magnesium bij wilt nemen. Vooral bij sporters is magnesium populair, die dit gebruiken voor het behoud van sterke en soepele spieren.

Visolie

Visolie is een olie die wordt gewonnen uit de lever van een vis. De olie is rijk aan omega 3 vetzuren die niet door ons lichaam worden aangemaakt. Je moet het binnen krijgen door vette vis te eten. Bijna iedereen kan wel baat hebben bij visolie. De vetzuren die hier in zitten dragen namelijk bij aan de algehele gezondheid, van het gezichtsvermogen en de hersenen tot het hart en de bloeddruk. Ook draagt het bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. Heb je meer visolie nodig dan je via voeding kunt binnenkrijgen, dan kun je visolie capsules innemen. Er zijn verschillende soorten, zoals omega 3, omega 6 en omega 9 capsules.

Zink

Tot slot het mineraal zink. Zink ondersteunt het immuunsysteem, het gezichtsvermogen, huid, haal en nagels. Als aanvulling op een uitgebalanceerd dieet kan een supplement zink dus best wat voordelen bieden. Omdat zink betrokken is bij veel processen in je lichaam brengt het veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Een zink supplement komt meestal in tabletvorm voor.

Meer van auteur

Gerelateerde blogs

Laatste berichten

Waarom kiezen voor neutrale kleuren in je interieur

Neutrale kleuren zijn de stille krachten van het kleurenspectrum. Ze brengen rust in elke ruimte en bieden een canvas waarop jouw persoonlijke stijl de...

Waarom een warm huis gelijk staat aan een gelukkig huis

Je kent het gevoel vast wel: je komt thuis na een lange werkdag en wordt verwelkomd door de behaaglijke warmte van je huis. Het...

Wat zijn flexibele werkplekken en waarom zijn ze populair

Flexibele werkplekken hebben de manier waarop we denken over kantoorruimtes en werkomgevingen compleet getransformeerd. Deze trend is een rechtstreekse reactie op de behoefte aan...