Home Nieuws 3 manieren om de samenwerking goed te houden tussen collega’s

3 manieren om de samenwerking goed te houden tussen collega’s

0
23

De huisige tijden zijn apart, zeker voor de mesnen die gewend zijn om op kantoor te werken. Normaliter zijn onze dagen gevuld met vergaderingen, besprekingen en presentaties met collega’s. Om nog maar niet te spreken over het sociale aspect: je spreekt je collega’s gemiddeld vaker en meer dan de mensen in je huishouden. Door het Corona virus zijn we genoodzaakt thuis te werken, een pittige maatregel voor de meeste. Niet alleen is thuiswerken vaak onpraktisch, ook is het een stuk moeilijker om met collega’s samen te werken vanaf een afstand. In deze blog lees je onze tips hoe je deze samenwerking onderling goed kunt houden.

Een vast contactmoment

Ten eerste is het belangrijk om elkaar regelmatig te spreken. Je kunt dit goed oplossen door elke dag een vast moment in te plannen waarin je je collega’s spreekt. Hierbij is het ook belangrijk dat jullie elkaar kunnen zien, dit communiceert toch wat makkelijker dan wanneer je enkel aan het bellen bent. Het moment hoeft niet lang te duren, even een kwartiertje in de ochtend of middag om het een en ander door te nemen is voldoende.

Een corona-proof kantoor

Je kunt je collega’s ook de mogelijkheid bieden om wel naar kantoor te komen, om bijvoorbeeld een belangrijke vergadering uit te voeren. Soms is het gewoon nodig om elkaar in het echt te spreken, dit werkt vaak beter dan bellen. Dan is het  natuurlijk wel heel belangrijk dat je het kantoor daarvoor wel geschikt maakt. Dit beketent dat je ervoor moet zorgen dat de zit plekken minimaal op ander halve meter van elkaar verwijderd zijn. Daarnaast is het verstandig er voor te zorgen dat er hand sanitizer beschikbaar is, die collega’s op kunnen doen zodra ze het gebouw binnen komen. Houd er ook rekening mee dat je goed dient te communiceren wie wanneer naar kantoor komt, zodat je geen overschot aan collega’s in één ruimte krijgt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een rooster op te stellen, en een maximaal aantal mensen per dag binnen laat.

Bedrijfsfeesten

Is het allemaal weer voorbij, en kunnen we met z’n alle weer naar kantoor om daar te werken? Dan is het een goed idee om een bedrijfsfeest te organiseren voor je collega’s. Niet alleen is dit goed voor de samenwerking en de band onderling. Het is ook een bedankje aan de medewerkers voor de flexibiliteit, en een kans om met z’n allen even bij te komen van deze vreemde tijd.

 

GEEN REACTIES